• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2021

12:42

ČUVAR ZVERSKI PREBIO ZATVORENIKA U SMEDEREVU... Oglasio se upravnik i izneo sve detalje

Vesti

ČUVAR ZVERSKI PREBIO ZATVORENIKA U SMEDEREVU... Oglasio se upravnik i izneo sve detalje

Podeli vest

Suspenzija po hitnom postupku za komandira

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obaveštava javnost povodom uznemiravajućeg snimka koji se tokom vikenda pojavio u medijima da je na njemu prikazan pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Smederevu koji je dobio otkaz zbog nasilničkog ponašanja prema osuđenom licu u martu ove godine.

Reč je o jednom od dvojice komandira protiv kojih je upravnik ove ustanove zbog nasilničkog ponašanja pokrenuo odvojene disciplinske postupke i suspendovao ih sa posla istog trena pošto je obavešten da postoji sumnja da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima i nasilničko ponašanje prema licima lišenim slobode prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija.

Utvrđivanje njihove odgovornosti je bilo otežano zbog činjenice da su komandiri pokušali da opstruiraju vođenje disciplinskog postupka tako što su izbegavali da prime poziv i daju svoje iskaze, a u dužem vremenskom periodu dostavljali upravi zavoda dokaze o privremenoj sprečenosti za rad što je prolongiralo ceo postupak.

Ovi komandiri su i članovi Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, čiji predsednik Zvonko Tomašević u svojim saopštenjima mesecima obmanjuje javnost da su dva komandira dobila otkaz jer su navodno žrtve odmazde upravnika koristeći se zamenom teza i optužujući upravnika za nezakonito postupanje.
 
Gospodin Tomašević je otišao predaleko u svojim zakulisanim igrama i izmišljenim pričama o navodnom štrajku glađu zaposlenih u OZ Smederevo umesto da se jasno i javno distancirao od nezakonitog ponašanja članova svog sindikata.

Verujemo da jedino pitanje koju javnost ima posle gledanja snimka jeste – u čemu je upravnik OZ Smederevo nezakonito postupao kad je suspendovao i pokrenuo disciplinski postupak protiv zaposlenog koji se nasilnički ponašao prema osuđeniku?

Zato Uprava za izvršenje krivičnih sankcija poručuje da će svako kršenje zakona biti najstrože kažnjeno i stoga smo u skladu sa zakonom obavestili Osnovno tužilaštvo u Smederevu da postoji osnovana sumnja da su oba komandira počinila dva krivična dela prema Кrivičnom zakoniku - nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje kako bi ovaj državni organ doneo odluku da li ima elemenata i za krivično gonjenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija