• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

01.02.2022

17:10

PREMINULO DETE (3) NEMA KO DA SAHRANI! Ako niko od rodbine preuzme obavezu, ukop dečaka organizovaće Centar za socijalni rad!

Privatna arhiva/Facebook

Vesti

PREMINULO DETE (3) NEMA KO DA SAHRANI! Ako niko od rodbine preuzme obavezu, ukop dečaka organizovaće Centar za socijalni rad!

Podeli vest

Sahranu dvoipogodišnjeg dečaka G. S. koji je preminuo 29. januara od opekotina koje je zadobio pod još zvanično neutvrđenim okolnostima, organizovaće Centar za socijalni rad Sveti Sava u Nišu, ali tek ukoliko niko od rodbine ne preuzme tu obavezu, saznaje “Blic”

Baka dečaka D.T. (53) danas je bila u Centru za socijalni rad u Nišu kako bi sa nadležnim službama razmotrili situaciju koja bi mogla da potraje u nekoliko dana, budući da se i otac dečaka nalazi u pritvoru, drugim povodom.

- Danas je dečakova baka bila kod nas, Centar za socijalni rad u Nišu će pomoći oko troškova nabavke pogrebne opreme i sahranjivanja, ukoliko niko od rodbine ne preuzme tu obavezu. Mora da se vidi prvo sa ocem deteta, možda hoće neko od njegove rodbine da organizuje sahranu. Centar će da izađe u susret i da pokrije sve troškove ako bude bilo potrebno - kaže pomoćnica direktora Centra za socijalni rad u Nišu Lidija Stanković.

Obdukcija dečaka je završena juče i njegovo telo je prebačeno u kapelu, ali će za organizovanja sahrane nesumnjivo biti potrebno nekoliko dana, što zbog čekanja na termin na niškom Novom groblju, što zbog vremena potrebnog da se kontaktira otac koji je u pritvoru.

Kako je “Blic” pisao, dečak je zadobio fatalne opekotine 28. januara oko 16 časova kada je, po priči majke T.S. (32) i babe D.T. (53), otišao u kupatilo sam skinuo odeću i pustio vrelu vodu, u momentu dok je majka hranila šestomesečnu bebu, a baba oblačila njenu petogodišnju sestru.

Umesto da odmah pozovu hitnu pomoć, povrede koje je mališan zadobio one su lečile u kućnim uslovima, mašću kupljenoj u apoteci, iako se, dok mu je majka mazala mast na opekotine, dečaku na stomaku ljuštila koža. Iste noći, oko četiri časa iza ponoći, pozvala je Hitnu pomoć tek kada je primetila da dete ne diše, ali su lekari mogli da konstatuju samo smrt mališana. Dečak je zadobio opekotine na više od polovini tela. Prema rečima lekara, koji su bili te noći na terenu, u pitanju su bile opekotine trećeg stepena na rukama, nogama i licu. Na licu dvoipogodišnjeg dečaka G.S. uočene su navodno i druge povrede, što uz činjenicu da se njegova majka T.S. (32) na saslušanju branila ćutanjem baca dodatnu senku sumnje na ceo slučaj. O kavim se povredama na licu radi, utvrdié se obdukcijom.

Majka T. S. je nakon tragičnog događaja uhapšena i osumnjičena da je izvršila krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza a nakon saslušanja u tužilaštvu, na kojem se branila ćutanjem, određen joj je jednomesečni pritvor. Baba dečaka D. T. se sumnjiči za krivino delo nepružanja pomoći a krivična prijava protiv nje podneta je u redovnom postupku. Dve ćerke T.S., stare šest meseci I pet godina, izmeštene su u hraniteljske porodice odlukom Centra za socijalni rad sa kojom se složila I baka dece, koja ima još jednu ćerku staru 11 godina.

Telo dečaka lekari zatekli u bakinom iznejmljenom stanu

Dečak G.S. bez znakova života lekari Hitne pomoći su zatekli u stanu u Novoj železničkoj koloniji, gde dečakova baka D. T. živi kao podstanar. Majka i deca su prijavljeni na drugoj adresi u naselju Apelovac , gde žive u kući oca koji je trenutno u pritvoru, ali su po svemu sudeći boravili i kod bake u njenom iznajmljenom stanu u Novoj železničkoj koloniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17