• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2022

16:08

JAKOVLJEVIĆ: Tužile su Miku zbog karijera! BOROVIĆ: Sad su nas osokolili da dokažemo Aleksićevu krivicu!

printscreen

Vesti

JAKOVLJEVIĆ: Tužile su Miku zbog karijera! BOROVIĆ: Sad su nas osokolili da dokažemo Aleksićevu krivicu!

Podeli vest

Miroslav Mika Aleksić danas je u Višem tužilaštvu počeo iznošenje odbrane za optužnicu kojom ga sedam polaznica škole glume tereti za polno uznemiravanje i silovanje

Advokati tužilja Jugoslav Tintor i Borivoje Borović s jedne, i advokat optuženog Zoran Jakovljević, potpuno različito su prokomentarisali početak ovog procesa.

- Danas je održano suđenje i okrivljeni Aleksić je iznosio odbranu puna 3 i po sata. Kaže da je tek počeo da iznosi odbranu i da će to trajati neodređeno dugo. Hvala bogu da su novinari bili u sudnici, njih oko 20. Mene žarko zanima da oni prenesu ono što su videli i čuli. Okrivljeni ima pravo da se brani na način za koji smatra da je najpovoljnije. Novinari će preneti u kojoj meri je to bilo uverljivo - rekao je Tintor.

Na pitanje da li će doći do suočavanja Aleksića sa devojkama koje su ga tužile, Tintor je uveren da je to izvesno.

Aleksić i žrtve oči u oči

- Hoće, svakako, ali tek nakon što on završi iznošenje odbrane i nakon što žrtve budu saslušane. Mi nemamo problem s tim, a dodao bih i da nije istina da smo tražili da proces bude zatvoren za javnost. Naprotiv, mnogo je bolje što su novinari bili prisutni.

Njegov kolega Borivoje Borović kome se Aleksić tokom iznošenja odbrane i direktno obraćao, podsećajući ga da je i njegov sin bio polaznik škole glume, imao je svoje viđenje saslušanja.

- Ovo sigurno neće ostati nerešen predmet, niti javnost može da se zavede, tim pre što je pokušao sam da, iz zatvora, režira paralelno suđenje na televizijama u kojim je optuživao žrtve. Mislio je da će me odobrovoljiti pominjanjem mog sina, ali me je zapravo samo osokolio da se ovde maksimalno posvetim, dokazujući tu njegovu krivicu - rekao je Borović.

Miroslav Aleksić najpre je sa svojim advokatom stao pred novinare, ali im je već posle prvog pitanja okrenuo leđa i udaljio se. Advokat Zoran Jakovijević tvrdi da su svih sedam devojaka ovo uradile kako bi napravile karijeru.

- Molim vas, ovo su sve mlade devojke, koje neće imati kapacitet da dokažu ono što stavljaju na teret mom klijentu. Po nečijem scenariju su ovo somislile kako bi podigle svoje karijere, ali tek će se u nastavku iznošenja odbrane videti da Aleksić govori istinu - rekao je Jakovljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17