• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

10.02.2022

09:58

NOVI DETALJI O SMRTI SRBINA NA BRODU! Evo šta je dosad otkriveno u istrazi

genova24/guardia di finanza

Vesti

NOVI DETALJI O SMRTI SRBINA NA BRODU! Evo šta je dosad otkriveno u istrazi

Podeli vest

Policija traga za saučesnicima radnika koji je uhapšen dok je pokušavao da uzme drogu iz kontejnera

Italijanski istražitelji završili su prvu fazu istrage smrti Dragana Panića, srpskog mornara koji je pronađen sa prerezanim grkljanom na brodu u Đenovi nakon zaplene droge.

Nakon saslušanja posade, za policiju više ne postoji sumnja: državljanin Srbije izvršio je samoubistvo. Obdukcija je pokazala da je uzimao i antidepresive.

Policija traga i za saučesnicima Fabia Pape, radnikom Culmv-a koji je uhapšen u nedelju dok je pokušavao da uzme više od 400 kilograma kokaina iz kontejnera.

Foto: informer.rs

Kontejner je, zajedno sa još pet drugih, prebačen u prostoriju pod video nadzorom radi inspekcije zakazane za sledeće jutro.

Mediji prenose da je i policija zaplenila njegov mobilni telefon. Naime, Papa je napravio nekoliko fotografija i snimaka dok je otvarao kontejner sa drogom da bi pokazao da je tovar stigao i da je sva droga tu.

U tom trenutku je uhapšen, a policija pokušava da otkrije kome je planirao da pošalje te snimke.

Policija traga i za njegovim kolegom koji je te večeri oko 22 sata podigao i pomerio kontejner sa drogom kako bi Pape mogao lakše da mu pristupi. U toku je njegova identifikacija, a istražitelji pokušavaju da otkriju koja je bila njegova uloga.

U međuvremenu, brod MSC Adelaide, na kojem je droga stigla u Đenovu iz Brazila, napustio je luku.

Mirjana Panić, supruga Dragana Panića (51) ističe da njen suprug nije bio ni u kakvoj vezi sa drogom.

Foto: informer.rs

- Moj Gagi nije ni u kakvoj vezi sa drogom. On je ubijen zato što je nešto video ili čuo! Našao se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu! Mi smo skromni i pošteni ljudi. On mrava nije zgazio, nema dosije, čak ni prekršaje - rekla je Mirjana za Novosti.

Supruga je rekla da porodica želi da zna istinu o svemu što se dogodilo.

- Gagi je bio pun planova, svako jutro i veče bismo se čuli telefonom, tako čak zajedno pili kafu, iako su nas hiljade kilometara delile. Takav čovek, koji obožava svoju porodicu i planira budućnost se ne ubija. Kako sam čula, posle pregleda njegovog telefona i mejlova, to je bio zaključak i tužioca - dodaje Mirjana.

Foto: informer.rs

Posle dve decenije rada u pančevačkoj rafineriji, Dragan je pre sedam godina odlučio da radi na brodu, kako bi sredio porodične prilike i obezbedio budućnost svoje dece. Na prekookeanska plovila odlazio je preko beogradske agencije "MSC". Tražnja za visokokvalifikovanim radnicima bila je velika, pogotovu iz Srbije.

- Moj Gagi je bio mehaničar. Taj posao je radio u rafineriji, a kasnije i na brodu. Bio je vrhunski majstor u svom poslu. Svi su ga hvalili, čak i ljudi iz te agencije, kao i vlasnici brodova na kojima je radio. Bio je mirne naravi, tih, pošten. Svakome je znao da pomogne. Njegove bivše kolege neprestano zovu - priča neutešna supruga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija