• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer/kurir

07.04.2022

12:43

EVO KO JE BOMBAŠ DRAKULA! U zatvoru zbog pokušaja trovanja Jovana Vukotića, u vezi sa DŽONIJEM SA VRAČARA I VELJOM NEVOLJOM!

Vesti

EVO KO JE BOMBAŠ DRAKULA! U zatvoru zbog pokušaja trovanja Jovana Vukotića, u vezi sa DŽONIJEM SA VRAČARA I VELJOM NEVOLJOM!

Podeli vest

Marko Drakula, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužnicu zbog sumnje da je u oktobru 2019. godine na Vračaru u Beogradu pokušao da ubije, sada već pokojnog Lazara Vukićevića, tako što mu je, kako se sumnja, podmetnuo bombu pod automobil "porše", već se nalazi iza rešetaka!

Drakula je uhapšen u decembru 2019. godine, pošto je policija u "škodi" sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja.

Pokušao da otruje Jovicu Vukotića

- Tada se sumnjalo da su Drakula i trojica njegovih saučesnika planirala da otruju Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana. Plan im je navodno bio da maskirani u policajce presretnu verenicu Vukotića, koja mu je nosila ručak u Centralni zatvor u Beogradu, u kom je boravio u ekstradicionom pritvoru, i da u hranu sipaju smrtonosni otrov cijanid. Međutim, taj plan im nije uspeo, a verenica je pozvala policiju i prijavila da su je presreli ljudi obučeni u policijske uniforme i tražili da vide šta nosi u kesama - podseća naš izvor.

Međutim, na kraju istrage Drakula i saučesnici optuženi su samo za nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje policijske opreme, dok je utvrđeno da pokušaja trovanja Vukotića nije bilo.

Foto: Informer

Jovan Vukotić
Bizarna odbrana pred sudom, hteli da snimaju spotove

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je postupak protiv Drakule, kao i Marjana Dimitrijevskog, Nemanje Milutinovića i Nikole Jovanovića.

- Što se tiče oružja tvrdim da nije pravo i da ne može da ispali bojevu municiju. Kupio sam ga na buvljaku, na tezgi, kao i kačkete, prsluke i rotaciju. Nameravao sam da pravim spotove sa tim uniformama. Znam da od Jutjuba može lepo da se zaradi - ispričao je pred sudom, iznoseći svoju odbranu Marjan Dimitrijevski.

Na tom suđenju, koje je održano u januaru ove godine odbrana je zatražila od suda da svoj četvorici optuženih ukine pritvor, ali je to odbijeno.

Saradnik Džonija sa Vračara i Veljka Belivuka?

Inače, Marko Drakula dovodio se u vezu sa odbeglim Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, koji važi za jednog od saradnika kavačkog klana u Beogradu, ali i uhapšenog Veljka Belivuka.

- Drakula je navodno bio deo ekipe Džonija sa Vračara, a sa njim je bio hapšen još kao maloletnik 2010. godine i to zbog trgovine narkoticima.

Foto: MUP Srbije

Mašina za mlevenje mesa
Posle bombe ispod automobila Vukićevića namamili u Ritopek i ubili 

Još kad je 7. oktobra 2019. eksplodirao "porše" Lazara Vukićevića, istražitelji su sumnjali da Džonijeva ekipa stoji iza toga. Vukićević je tada pukom srećom izbegao smrt, jer je auto eksplodirao pre nego što je on seo u njega. Međutim, tačno godinu dana kasnije, 14. oktobra 2020. godine Vukićević je likvidiran u kući u Ritopeku - podseća naš izvor i dodaje:

- Ekipa Veljka Belivuka ga je, kako to stoji u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal protiv klana, namamila u "klanicu" u Ritopeku, gde su ga tukli, mučili i na kraju ubili, tako što su ga ugušili vodom iz creva koje su mu stavili u usta. Pre smrti su se brutalno iživljavali nad njim drvenom motkom i vrelom peglom. Pošto su ga ubili, telo su isekli na komade i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17