• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

21.04.2022

12:55

DIJANA HRKALOVIĆ ZAVRŠILA SVEDOČENJE! Bila je kategorična i vrlo precizna EVO ŠTA JE REKLA O UHAPŠENOM POLICIJSKOM GENERALU MALEŠIĆU

ATA

Vesti

DIJANA HRKALOVIĆ ZAVRŠILA SVEDOČENJE! Bila je kategorična i vrlo precizna EVO ŠTA JE REKLA O UHAPŠENOM POLICIJSKOM GENERALU MALEŠIĆU

Podeli vest

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, koja je saslušana kao svedok Tužilastva za organizovani kriminal, u istrazi koja se vodi protiv načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešića i ostalih osumnjičenih za zloupotrebe položaja i trgovinu uticajem

Ona je pozvana da se izjasni na navode tužilaštva da je Malešić uticao na nju da meru Nadzor i kontrola skine Dženanu Kujoviću, privatnom preduzetniku i vlasniku više privrednih društava iz Prijepolja, koji je takođe obuhvaćen istragom.

Malešićev branilac, advokat Veljko Delibašić, potvrdio je za medije da je bivša državna sekretarka danas saslušana kao svedok tužilaštva.

Foto: ATA

Dijana Hrkalović ispred Specijalnog suda 

- Dijana Hrkalović je svedočila danas. Bila je vrlo kategorična i precizna. Rekla je da poznaje Slobodana Malešića i da sve što zna o njemu jeste da je častan i sposoban policajac. Kategorično je, više puta odgovarajući na pitanja zamenika tužioca, izjavila da on nikada apsolutno od nje niti je tražio i zahtevao da nešto uradi, niti da ne uradi, čime je potvrdila i navode odbrane Slobodana Malešića - izjavio je Malešićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

Podsetimo, general policije Slobodan Malešić, Ljubomir Stanišić, policijski službenik PU u Prijepolju, Dragan Kovačević, policijski službenik UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i privrednik Dženan Kujović uhapšeni su 4. aprila i od tada su u pritvoru.

Oni se terete, kao je saopštilo Tužilaštvo, da su izvršili udruživanje u kriminalnu grupu radi vršenja pomenutih krivičnih dela od 2018. do danas, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja.

- Ova organizovana kriminalna grupa se od sredine 2018. do danas udružila radi vršenja više krivicnih dela sa koruptivnim elementom. Osumnjiceni Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti - navedeno je u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Foto: RTV Printscreen

Slobodan Malešić

Naime, kako je navedeno, Malešić se sumnjiči da je od osumnjičenog Kujovića, primao obećanu i zahtevanu korist kako bi ostalim osumnjičenima policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe, koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenjane izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima, zbog nezakonitog poslovanja, a sa ciljem sticanja finansijske koristi sebi i pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17