• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/J.R.

28.04.2022

09:57

SUD JE TREBALO LAZIĆU DA IZREKNE MERU OBAVEZNOG LEČENJJA ZAVISNIKA OD ALOKOHLA I NARKOTIKA! Damir Okanović šokiran presudom koju je dobio Darko Lazić!

Zoran Sinko

Vesti

SUD JE TREBALO LAZIĆU DA IZREKNE MERU OBAVEZNOG LEČENJJA ZAVISNIKA OD ALOKOHLA I NARKOTIKA! Damir Okanović šokiran presudom koju je dobio Darko Lazić!

Podeli vest

Poznati pevač Darko Lazić juče je nakon policijskog zadržavanja odveden kod sudije za prekršaje gde mu je izrečena kazna za više prekršaja koje je napravio. Mnogi su razočarani kaznom koju je doibio a među njima je i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost

Kako Informer nezvanično saznajem Darko Lazić je kod sudije za prekršaje priznao da je moguće da je u organizmu uimao koain ali i da ga nije sam koristio. 

- Rekao je da je bio u društvu nepoznatih osoba i da je pio piće, te da postoji mogućnost da mu je neko drogu sipao u čašu ili da je pio iz tuđe čaše. Rekao je i da je maksimalno je sarađivao sa policijom i pristao na licu mesta da mu se radi test na drogu, a da to navodno ne bi uradio da je koristio bilo koji narkotik - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Foto: Zoran Sinko

Darko Lazić 

On je dodao da se Lazić iskreno pokajao kod sudije.

-Kazao je da se iskerno kaje zbog učinjenih prekršaja i obećao da to neće više nIkada da ponovi. Potom je zamolio sudiju da ga novčano kazni i da će tu kaznu u najkraćem mogućem roku da plati - rekao je naš sagovornik. 

Inače, kako smo u sredu nezvanično saznali Darko Lazić je zaustavljen na auto - putu u smeru ka Šidu. Kada ga je zaustavil apolicija utvrđeno je da nije imao vozačku dozvolu izdatu u našoj zemlji. da je vozio je 117 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljena brzina 80 kilometra na sat, pored toga alkotestom utvrđeno je da je imao 0.91 promila alkohola u krvi, urađen mu je i droga test koji je bio pozitivan na kokain.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju za Informer je reakao  

Kazna koja mu je izrečena odnosi se na tri prekršaja i to: 200.000 dinara i godinu dana zaštitne mere odnosno:

- Za jedan prekrsaj 120.000din i 8 meseci zaštitne mere
- Za drugi prekrsaj 40.000 i 4 meseci zaštitne mere
- Za treci prekrsaj 40.000 i 6 meseci zaštitne mere.

Za brzinu koju je prekoračio dobio je mandatnu kaznu a kaznene poene koje je trebalo da dobije nije jer nema vozačku dozvolu.

Foto: Informer

Damir Okanović

DAMIR OKANOVIĆ

 

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju za Informer je rekao da svaka kazna mora da deluje na samog učinioca tako da ne ponovi prekršaj, ali i na sve ostale tako da se uzdrže od činjenja takvog prekršaja.

- S obzirom na pažnju sa kojom javnost prati ovaj proces, izrečena kazna šalje snažnu poruku javnosti. Nisam siguran da je u ovom slučaju sankcija odgovarajuća, imajući u vidu ranije ponašanje učinioca i njegove lične prilike. Novčana kazna na koju je osuđen možda bi značajno uticala na prosečnog građanina Srbije kojem treba nekoliko meseci da zaradi 200.000 ali sumnjam da utiče na nekoga ko može da zaradi taj iznos za jedno veče. Iako nisam upućen u konkretan predmet, usudiću se da izrazim razočaranje što sud nije naložio veštačenje radi utvrđivanja postojanja uslova za primenu zaštitne mere obaveznog lečenja zavisnika od alkohola i psihoaktivnih supstanci. Određenim ljudima treba stručna pomoći da ih zaštiti od njih samih, a i nas od njih - rekao je Okanović i pojasnio da je sud imao mogućnost da mu umesto novčane kazne izrekne zatvorsku s obzirom na njegovu prošlost.


Podsetimo, naša saznanja uglavnom je potvrdio Lazićev menadžer u izjavi koju je dao za medije na dan kada ga je policija privela. 

- Darko Lazić je danas oko 16 časova priveden u zgradu Prekršajnog suda u Beogradu u Savskoj ulici. U prisustvu advokata dao je odbranu dežurom sudiji, gde je u celosti priznao izvršnje prekršaja vožnje bez vozačke dozvole, uz napomemu da poseduje vozačku dozvolu u inostranstvu koju još nije uspeo da preuzme. Takođe, priznao je da je popio nekoliko alkoholnih pića pre polaska, i nije sporio visinu izmerenog alkohola. Tačna je činjenica da je, prilikom uzorkovanja, droga test pokazao da je pozitivan na prisustvo narkotika, ali Darko se tom testu dobrovoljno podvrgao, maksimalno je sarađivao sa radnicima policije, znajući da nista od narkotika nije konzumirao, tako da ostaje pitanje kako se narkotik pronašao u njegovom organizmu - kazao je Darkov menadžer Enes Mirsov, pa dodao:

- Pretpostavljao je da se na nekom nesporazumu, pogrešno uzetom čašom pića, jer je u društvu bilo mnogo nepoznatih lica, al' je prihvatio da se ova agonija završi danas i maksimalno je novčano kažnjen ukupnom kaznom od 200.000 dinara. Dodao bi samo da su navodi da se bahato ponašao u policijskoj stanici neistina i da se oko celog slučaja podigla bespotrebno velika drama. Darko će za prekoračenje brzine na autoputu platiti mandatnu kaznu u iznosu od 10.000 dinara - dodao je menadžer Darka Lazića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija