• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.05.2022

13:48

ZAPLENJENO 100 HILJADA EVRA I 250 GRAMA ZLATA! Epska zaplena carinika Srbije!

Uprava Carina

Vesti

ZAPLENJENO 100 HILJADA EVRA I 250 GRAMA ZLATA! Epska zaplena carinika Srbije!

Podeli vest

Carinici su 14. maja 2022. godine na izlaznoj strani prelaza Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 107.000 neprijavljenih evra i 250 grama zlatnog nakita

Neprijavljene devize i zlatni nakit otkriveni su tokom pregleda foksvagen šarana nemačkih registarskih oznaka kojim je troje bugarskih državljana iz Nemačke putovalo ka Bugarskoj.

Foto: Uprava Carina

Zaplenjeni evri

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svo troje putnika je reklo da sa sobom nose samo lične stvari.

Foto: Uprava Carina

Sakriven novac

Međutim, tokom detaljnog pregleda je u tašni 52-putnice otkriveno gotovo 126.000 neprijavljenih evra, kao i 250 grama težak zlatni nakit (ogrlice, minđuše, narukvice i privesci u obliku dukata). 

Foto: Uprava Carina

Zaplenjeno zlato

Novac je bio zapakovan u više koverata zakamufliranih u kesice namenjene za pecivo iz pekare, koje je putnica nosila u tašni

I to nije sve: obojica njenih saputnika takođe su kod sebe imali neprijavljen novac u iznosu od gotovo 11.000 evra, čime se ukupno otkrivena suma popela na skoro 137.000 evra.

Foto: Uprava Carina

Mesto sakrivanja novca

Među otkrivenim novčanicama najbrojnije su bile one u apoenima od 100 evra kojih je bilo 954, potom 34 novčanice od po 200 evra i još 9 od 500. 

Putnicima je odmah vraćen iznos od 30.000 evra (10.000 evra po osobi) koji nisu imali obavezu da prijave, dok su ostatak novca i sav neprijavljeni zlatni nakit privremeno zadržani do okončanja postupka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17