• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

14.06.2022

20:20

ON JE NUDIO DA BUDE TREĆI SVEDOK SARADNIK, ALI... Sud ODBIO nasmejanog koljača kriminalnog klana Belivuk-Miljković!

Printscreen Pink

Vesti

ON JE NUDIO DA BUDE TREĆI SVEDOK SARADNIK, ALI... Sud ODBIO nasmejanog koljača kriminalnog klana Belivuk-Miljković!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu iz četvrtog pokušaja počelo je pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, a nedavno je Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo drugu optužnicu po kojoj se terete za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića

Do sada su svedoci saradnici u ovom postupku Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević koji su članovi Belivukove krimi-grpe, a kako saznajemo, Srđan Lalić se ponudio da bude treći svedok saradnik, ali ga je sud definitivno odbio.

- Srđan Lalić se ponudio Specijalnom sudu da bude treći svedok saradnik, ali ga je sud dobio. Rekao je da želi status kao Hrvatin... - otkrio nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja i dodao: "Uradio je sve što je mislio da treba da bi se dodvorio nadležnima. Sve je pričao, ko je šta radio u klanu, kako su mu Veljko Belivuk i Marko Miljković naređivali, kao i to da su mu uterali strah u kosti, ali to mu nije pomoglo da dobije status kao Hrvatin. On je tako nešto pokušavao i ranije, ali nije uspeo".

Inače, Lalić se tereti da je počinio pet teških ubistava, za otmicu i nelegalno držanje oružja.

Podsetimo i na fotografiju koju smo priložili uz tekst, koja je sa aplikacije "Skaj", a na kojoj su se on i Belivuk fotografisali sa jednom od žrtava, muškarcem koji je na toj slici i dalje bio živ, a spremali su se da ga "dokrajče". Ono što je ostalo urezano u pamćenje svima koji su videli ovu sliku je upravo Lalićev osmeh dok se sprema završi zločin.

Foto: Printscreen Pink

Veljko Belivuk i Srđan Lalić sa žrtvom

Aleksandar Vulin je tada prokomentarisao:

"Ovo su Belivuk i Lalić, ovaj čovek je još živ, ali zaklaće ga, neće ostati živ", rekao je Vulin dok je opisivao gore priloženu fotografiju.

Inače, Bojan Hrvatin je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu sklopio sporazum o statusu okrivljenog svedoka, za koji bi u zamenu trebalo da dobije 15 godina zatvora. Isti sporazum sklopio je Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, koji bi trebalo da bude osuđen na 14 godina u zamenu za informacije.

Hrvatin opisao kako su uklanjali telo

Bojan Hrvatin je u jednom od svojih iskaza opisao kako su u bunkeru u Ritopeku sekli žrtve na komade.

- Prvo se zaseče meso do kostiju, a onda se lupi sekirom... Tako su se sekle ruke i noge na više delova. Glava se odvajala sekirom, skidala se kosa zajedno sa kožom, jer su dlake zaglavljivale mašinu za mlevenje... Najveći problem bili creva i utroba... Za to smo posle smislili sistem kako da se sve povadi, a da se ne prospe i da ne smrdi... Kad se odseku ruke i noge, probuše se rupe gore iznad stomaka i polako se izvlači sve zajedno, da se ne bi prosulo, jer ako se to sve prospe, ta mokraća i izmet, to onda bude strašno - svedočio je Hrvatin.

Nikola Spasojević rasvetlio ubistvo Gorana Mihajlovića

Optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove grupe za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića potvrđena je početkom ovog meseca, odnosno, sud je potvrdio optužnicu podignutu sredinom aprila, tako da se sada Belivuk i njegovi saradnici terete za ukupno sedam ubistava. Jedno od pomenuta dva ubistva rešeno je upravo na osnovu svedočenja Nikole Spasojevića zvanog Spale. On je rekao da su članovi Belivukovog klana Mihajlovića namamili da se sastane sa njima, a zatim ga odveli u kuću u Ritopeku gde su ga mučili i otrovali. Njegovo telo prevezli su u Staru Pazovu, tamo ga zapalili i ostatke bacili u Dunav sa Pupinovog mosta.

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Nikola Mitić sa majkom Sanjom

Inače, Spasojević se tereti za saučesnistvo u ubistvu Aleksandra Gligorijevića, a razlog je navodno bila osveta, potom za ubistvo Gorana Veličkovića Goksija, potom učestvovao i u ubistvu Gorana Mihajlovića.

I Marko Miljković se "okrenuo" protiv Belivuka?

Na samom početku jučerašnjeg ročišta u Specijalnom sudu ono je razdvojeno u odnosu na Miljkovića, a Belivuku je u jednom trenutku pozlilo, te je morao da bude vraćen pritvor.

- Belivuk i Marko su imali jedan dogovor, a Miljković to nije ispoštovao. Veljko je hteo da se održi ročište, a Marko nije to želeo... Njih dvojica trenutno nisu, da tako kažem, u "dobrim odnosima". Kada je Belivuk to video, njemu je pozlilo. Strahuje da ga Miljković ne izda - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OTKRIVENO ZAŠTO JE BELIVUKU SKOČIO PRITISAK!? Doživeo izdaju od najbližeg saradnika, MILJKOVIĆ POSTAJE SARADNIK TUŽILAŠTVA?!
Hronika

OTKRIVENO ZAŠTO JE BELIVUKU SKOČIO PRITISAK!? Doživeo izdaju od najbližeg saradnika, MILJKOVIĆ POSTAJE SARADNIK TUŽILAŠTVA?!

Stručnjak za bezbednost prof. dr Ratomir Antonović izjavio je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji da činjenica da se Marku Miljkoviću postupak odvaja od ostalih članova kriminalne grupe znači da će on možda u jednom momentu postati saradnik tužilaštva, kao i da je to možda razlog zbog čega je Belivuku pozlilo tokom suđenja

14.06.2022

14:19

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17