• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

18.06.2022

09:53

SABIN JE NA SVIREP NAČIN UBILA MUŽA BRANKA, SUD DOZVOLIO USLOVNI OTPUST! Potresni detalji brutalnog zločina koji je zgrozio javnost!

Vesti

SABIN JE NA SVIREP NAČIN UBILA MUŽA BRANKA, SUD DOZVOLIO USLOVNI OTPUST! Potresni detalji brutalnog zločina koji je zgrozio javnost!

Podeli vest

Državljanka Obale Slonovače, Sabin Marić (40), koja je osuđena na 11 godina robije zbog ubistva supruga Branka (39), kako mediji saznaju, izašla je prošle nedelje iz zatvora.

Prema onome što nam je rečeno u Višem sudu u Beogradu, pred kojim se vodio postupak, krivično vanpretresno veće je krajem maja donelo odluku kojom se usvaja molba za njeno puštanje na uslovni otpust.

Zločin se dogodio 29. januara 2013. godine u iznajmljenom stanu, gde su živeli, u Ulici Petra Lekovića 90, a otkrila ga je bebisiterka, koja je čuvala njihovo dvoje dece. Utvrđeno je da je Sabin, nasmrt izudarala Branka, dok je spavao, bušilicom po glavi. Prvostepenom presudom Višeg suda, bila je osuđena na 15 godina zatvora, ali je Apelacija kaznu umanjila za četiri godine

Foto: bg.ap.sud.rs

Apelacioni sud

Sabin je pred sudom tvrdila da to nije htela da učini. Detaljno je ispričala kako su se ona i Branko upoznali osam godina ranije, kako su živeli, ali i kad su počeli problemi, i to po rođenju prvog sina. Kazala je da je suprug počeo da je maltretira i da je najviše vremena provodio van kuće, pravdajući se poslom, pošto je kao zaposleni pri Ujedinjenim nacijama bio u Sudanu.

Kritične večeri, Sabin je pokušala još jednom da razgovara sa Brankom, tražeći od njega da joj kaže zašto je maltretira i vređa.

- Ništa mi nije odgovorio - govorila je pred sudom Sabin, napominjući da je pila crno vino. - Počela sam i ja njega da vređam, kad me je odgurnuo, uhvatio za kosu i pokušao da uguši jastukom. Molila sam ga da prestane. Uspela sam da odem u drugu sobu iz koje sam uzela bušilicu. Udarila sam ga nekoliko puta, ali sam htela da ga udarim po ruci, nisam videla da je ležao, mislila sam da još sedi. Branko je počeo teško da diše i da krvari. Tada sam postala svesna kakvo sam zlo napravila.

Foto: Shutterstock

 

Sabin je naglasila da je zatim popila ostatak vina sa nekim tabletama i da se onesvestila. Probudila se u bolnici, gde je i saznala da je Branko mrtav.

Pilot ubijen u sedećem položaju

Veštak je tokom suđenja kazao da je Branko ubijen u sedećem položaju. Kako je objasnio, on je zadobio najmanje dva udarca u levi deo glave, a obdukcijom su ustanovljene četiri razderotine na čelu i temenu. Branko se, prema rečima veštaka, verovatno onesvestio posle prvog udarca i nije bio sposoban da se brani.

Obrazlažući prvostepenu presudu, sudija je naglasio da je Sabin "ubistvo počinila na podmukao način i to u situaciji kad Branko nije mogao da se brani".

- To što ste pored njega imali težak život, ne daje vam za pravo da mužu oduzmete život - obratio se sudija Sabin.

U momentu kada je čula koliku kaznu je dobila, Sabin je zaplakala. Po izlasku iz sudnice bacila se na pod i počela da vrišti, pa su je pripadnici sudske straže podigli i odneli do ćelije.

NAĐENA ŠTIPALJKA NA NOSU NESREĆNOG BRANKA

Tokom glavnog pretresa, tužilac je od Sabin tražio da objasni odakle štipaljka na nosu njenog supruga, zatim krpa u njegovim ustima i ćebe preko glave, ali Sabin ništa nije odgovorila. Tada je sudija kazao da pogleda slike. Kad je Sabin prišla stolu i pogledala fotografije sa lica mesta, briznula je u plač i klekla na pod.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17