• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Marinković

29.06.2022

17:42

ZLA KOB SELA NADOMAK LESKOVCA! U poslednjih 25 godina brojni zločini i bizarna samoubistva potresaju meštane Velikog Trnjana

D. Marinković

Vesti

ZLA KOB SELA NADOMAK LESKOVCA! U poslednjih 25 godina brojni zločini i bizarna samoubistva potresaju meštane Velikog Trnjana

Podeli vest

Dve misteriozne smrti u Velikom Trnjanu, Biljane Stojanović (38) pronađene mrtve u nedelju i njenog muža Ivana Stojanovića, čije telo je juče policija otkrila zabetonirano na porodičnom imanju i to na sam dan Biljanine sahrane, nisu prve tragedije iz ovog sela koje su potresle Srbiju

Sećanja radi, stravične tragedije su se u ovom selu dešavale i ranije, od onih ljubavnih, pa do masakra koji se i dan danas pamti.

Naime, Đorđe Stanković, kovač iz Velikog Trnjana osuđenik je na najstrožu kaznu zbog trostrukog ubistva svojih komšija sa umišljajem. On je 30. maja 1997. godine godine ispred svoje kovačnice pucao na komšije, članove porodice Cvetković - Stevana (66), njegovu suprugu Branku (35) i sina Prokopa (35), sa kojima je godinama bio u svađi.

Stanković je, kako je sud utvrdio, ispalio u Cvetkoviće nekoliko hitaca iz svog pištolja CZ M-57, kalibra 7,62 mm. Kada su Stevan, Branka i Prokop popadali, Stanković je u pištolj stavio novi okvir sa municijom i u sve žrtve pucao po nekoliko puta u glavu.

Foto: D. Marinković

 

Deset godina kasnije, dvoje mladih je ljubav koštala života. Milan Mitić (22) iz Presečine i Marina Stefanović iz Velikog Trnjana zajedno su ispili otrov, od koga je mladić preminuo.

"Kao u ‘Romeu i Juliji’, najpoznatijoj Šekspirovoj tragediji, otrov je prvo popio on, a zatim i ona. Otišli su svaki svojoj kući. Pre kobnog sastanka u polju, na pola puta između dve sela, nesretni Romeo svojoj dragoj preko mobilnog puštao je pesmu ‘Umreću na tvojim rukama...’. Nažalost stihovi ove pesme su se obistinili. Okončao je život držeći za ruke ljubljenu", pisale su te 2007. godine Novosti.

Pre tri godine šezdesetpetogodišnjeg D.M. iz ovog sela pokušao je da ubije sin S.M. udarivši ga najpre bejzbol palicom u rame i glavu, a zatim mu je naneo dve ubodne rane u predelu vrata.

- Ovo je selo dobrih i vrednih ljudi. Tačno je. Tragedije su se dešavale, i to velike, i svi pokušavamo da ih zaboravimo. Zbog svega što se dešava ovih dana svi smo jako poteseni i šokirani. Ostavlja još jedan veliki ožiljak na sve nas - komentarišu za Informer meštani ovog sela nadomak Leskovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17