• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2022

18:50

PALIO KOROV, PA NASTRADAO U POŽARU! Detalji tragedije kod manastira Kuveždin: Monasi ga zvali da se skloni, ali...

RINA

Vesti

PALIO KOROV, PA NASTRADAO U POŽARU! Detalji tragedije kod manastira Kuveždin: Monasi ga zvali da se skloni, ali...

Podeli vest

Šezdesetčetvorogodišnji muškarac Dragomir P. iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak u 14 i 30 časova, u blizini manastira Kuveždin, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara.

Kako pišu Novosti, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

- Taj dan oni su krčili šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastradala, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost izgubio život - priča izvor Novosti iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17