• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

06.07.2022

14:27

POSLEDNJI MANEVAR BELIVUKOVE ODBRANE! Evo kako će advokati pokušati da OBORE NAJVAŽNIJI DOKAZ TUŽILAŠTVA!

printscreen

Vesti

POSLEDNJI MANEVAR BELIVUKOVE ODBRANE! Evo kako će advokati pokušati da OBORE NAJVAŽNIJI DOKAZ TUŽILAŠTVA!

Podeli vest

Odbrana ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pokušaće da na današnjem nastavku pripremnog ročišta obore glavni dokaz Tužilaštva za organizovani kriminal - poruke sa Skaj aplikacije koje su članovi među sobom razmenjivali, a u kojima su planirali brutalne likvidacije, ali i jedni drugima slali fotografije žrtava koje su ubili

Na pripremnom ročištu gde je konačno završeno čitanje optužnice, danas će u 14.30 sati odbrana klana dati svoje uvodne reči, a okrivljeni će se izjasniti o krivici.

Prema informacijama do kojih smo došli, advokati koji zastupaju vođe ali i pripadnike ove grupe, danas će pokušati da obore najvažniiji dokaz tužilaštva, koji nesumnjivo ukazuje na to da su pripadnici ove grupe činili zverska ubistva.

Foto: printscreen

Veljko Belivuk

Poruke sa Skaj aplikacije koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi najbliži saradnici razmenjivali direktno ih povezuju sa ubistvima, međutim današnji adut odbrane biće da su oni pribavljeni na nezakonit način, te će tražiti da se oni izuzmu iz predmeta.

Foto: printscreen

Marko Miljković

- Ukazaćemo na sve greške koje će ovaj dokaz oboriti, a koje su učinili Francuzi kada su ih pribavili. Oni ništa zakonito nisu uradili po međunarodnom pravu, a posle ni po našem Zakonu o krivičnom postupku. Postoji pet ključnih činjenica za obaranje tog dokaza, koje će pokazati da je isti nezakonit - kaže za medije branilac ove kriminalne grupe, advokat Nikola Ristović, koji dodaje da je sud u Belgiji proglasio nezakonitim dokaze koji su preuzeti sa "enchochata", servera koji je sličan onom koji ima Skaj.

Foto: Informer/Marko Đoković

 

Podsetimo, u porukama sa Skaj aplikacije, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo zahvaljujući međunarodnoj pravnoj pomoći od strane Francuske, prikupljeno je na stotine poruka koje su kriminalni klan stavile iza rešetaka. Poruke koje su razmenjivali otkrile su istražnim organima da je ovaj ozloglašeni klan ubio čak sedam mladića u Srbiji, ali i da je činio zločine u Crnoj Gori.

Dostavljene su i fotografije izmasakriranih žrtava, njihovih poslednjih trenutaka života, ali i dopisivanja u kojima su planirali i dogovarali likvidacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
borac za pravdu

pre 1 godinu

Dabogda istim tim advokatima belivukova grupa poklala djecu pa nek ih brane.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija