• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.08.2022

12:57

SVAKOM PO ŽELJI! Švercovali parfeme i garderobu poznatih svestkih marki! ROBA PRONAĐENA U ŠUPLJINAMA KOMBIJA

Uprava Carina

Vesti

SVAKOM PO ŽELJI! Švercovali parfeme i garderobu poznatih svestkih marki! ROBA PRONAĐENA U ŠUPLJINAMA KOMBIJA

Podeli vest

U svom svakodnevnom poslu carinici se suočavaju sa brojnim pokušajima ''mravljeg šverca'', kako se kolokvijalno naziva krijumčarenje manjih količina različite robe, koje u kontinuitetu i te kako nanosi štetu državnom budžetu

Upravo takav slučaj otkriven je i 9. avgusta 2022. godine, kada su carinici u saradnji sa policijom,
na prelazu Gradina u gotovo svim fabričkim šupljinama putničkog kombija pronašli sakrivene

parfeme, garderobu i obuću. 

Prekršaj je otkriven prilikom detaljnog pregleda kombija, kojim je pored vozača, iz Turske ka

Srbiji putovalo još osam putnika. Nakon što su putnici izneli lični prtljag radi pregleda, usledio je i pregled vozila, kada je najpre u šupljinama njegovih stranica pronađena veća količina različitih parfema i nekoliko kompleta trenerki - nave iz Uprave carine i dodaju:

-Potom su sakriveni parfemi, jakne prsluci, muške i ženske torbice i patike pronađeni ispod i u
unutrašnjosti sedišta, kao i šupljinama krova kombija. Za deo robe se sumnja da povređuje i pravo intelektualne svojine pojedinih robnih marki kao što su ''Guči'', ''Šanel'', ''Dior'', ''Adidas'', ''Najke'' i druge - saopštila je Carina. 

Protiv vozača kombija pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja krijumčarena roba biti zadržana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija