• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

13.08.2022

15:12

POLICIJA PONOVO PRETRAŽUJE MESTO ZLOČINA U NIŠU!

Informer

Vesti

POLICIJA PONOVO PRETRAŽUJE MESTO ZLOČINA U NIŠU!

Podeli vest

Policija je nastavila uviđaj na mestu noćašnjeg ubistva dvadesetšestogodišnjeg Nišlije Stefana S. kojeg je, kako se sumnja, nožem usmrtio njegov sugrađanin F. P. (30) koji se tereti za teško ubistvo

Pripadnici odeljenja policije i jedan inspektor Odeljenja kriminalističke policije pažljivo su pretražili terasu kafića na kojoj je došlo do krvavog obračuna, širi deo Ulice 7. jula, gde se ovaj ugostiteljski objekat nalazi ali i susedne Ulicu Strahinjića Bana i Orlovića Pavla. Policajci su zagledali ispod parkiranih vozila, pregledali žardinjere i travnate površine u potrazi, kako se pretpostavlja, za nožem kojim je zločin izvršen. Ishod ove potrage za sada nije poznat, ali počiniocu ne bi bilo teško da se otarasi oružja, s obzirom da se je na pedesetak metara dalje Nišava koja je od sinoć, zahvaljujući kišama, znatno podigla vodostaj.

Po svemu sudeći, policija neće imati težak posao da obezbedi dokaze protiv izvršioca s obzirom na to da se krvavi obračun dogodio pred velikim brojem svedoka.  Na licu mesta vidljiv je papirni ubrus sa tragovima krvi što svedoči da je neko od prisutnih gostiju, pokušao da pomogne ranjenima.

Kako nam je potvrđeno u Hitnoj pomoći, oni su dve osobe prevezli do Urgentnog centra UKC Niš, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi je rečeno da je jedan od njih stigao bez vitalnih znakova s obzirom na to da je zadobio fatalnu povredu u levu stranu grudnog koša.   Ustanovljeno je da se radi o mladom Stefanu, radniku obezbeđenja niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Njegova porodica nije želela da primi novinare, ali su njihove komšije kazale da je Stefan bio izuzetan momak koga svi oplakuju. Iste reči za mladića imale su i njegove kolege iz niške bolnice koje su posvedočile da je imao velike planove, te da je imao ozbiljnu vezu sa devojkom koja je zdravstveni radnik u ovoj ustanovi.  Sudeći po njegovim fotografijama sa Fejsbuk profila, mladić je voleo da se bavi lovom  i bio je  uspešan u tome. Takođe, bavio se voćarstvom pa je u jednom selu u okolini Doljevca imao veliki zasad višanja.

Foto: Informer

Njegov drug Milan Cvetković zadobio je teške telesne povrede opasne po život jer je uboden u jetru zbog čega je operisan. U UKC je rečeno da je nakon hirurške intervencije u stabilnom stanju. Njegova majka Ljiljana kazala je da je sin vikendom običavao da izlazi u Niš, što je učinio i sinoć te da je za tragediju saznala jutros od njegovih drugova.

Policija je saopštila da se F.P. tereti za teško ubistvo koje je kvalifikovani oblik ovog krivičnog dela. Pretpostavlja se da se Više javno tužilaštvo odlučilo da F.P. goni za najteže krivično delo, s obzirom na tačku 3.   člana 114. Krivičnog zakonika koji predviđa da će se za teško ubistvo teretiti onaj ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica. Za teško ubistvo zakon propisuje kaznu zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17