• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. G.

18.08.2022

09:00

ADVOKATU KLIJENT ZARIO NOŽ U VRAT! Poznanici napadača kažu imao je sudski spor, bio je prgav

S.G.

Vesti

ADVOKATU KLIJENT ZARIO NOŽ U VRAT! Poznanici napadača kažu imao je sudski spor, bio je prgav

Podeli vest

Advokat i bivši sudija Borisav Bilali (65) iz Koceljeve teško je ranjen juče u svojoj kancelariji nakon što mu je Slobodan R. (72), kog je zastupao, zabio nož u vrat! Bilali je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, gde mu se lekari bore za život, dok je pomahnitali Slobodan uhapšen

Izvor blizak istrazi kaže da se pokušaj ubistva desio juče oko 11 sati u Bilalijevoj advokatskoj kancelariji u Karađorđevoj ulici u Koceljevi.

- Slobodan je došao u kancelariju Bilalija, koji ga zastupa u jednom sudskom sporu, i odmah je izbila svađa. Pomahnitali starac je potegao nož i zario ga advokatu u vrat, nakon čega je mirno izašao iz kancelarije. Borisav je, iako je obilno krvario, uspeo da došeta do policijske stanice, koja se nalazi u blizini, nakon čega je obaveštena Hitna pomoć- rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem i dodao:

Foto: printscreen

 

- Teško ranjeni advokat je u svesnom stanju prevezen u bolnicu u Šapcu, gde je hitno operisan. Srećom, sečivo nije povredilo veće krvne sudove i lekari su uspeli da mu stabilizuju stanje, iako je i dalje životno ugrožen - rekao je naš izvor.

U međuvremenu, policija je locirala Slobodana i uhapsila ga, a u blizini Bilalijeve kancelarije pronađen je krvavi nož, koji je pomahnitali starac odbacio nakon što je napao svog advokata.
Komšije ranjenog Bilalija u šoku su zbog stravičnog zločina.

Serija ubistava u poslednje dve decenije

U poslednje dve decenije u Srbiji je ubijeno ili napadnuto više od 40 advokata, a najveći broj ovih slučajeva do danas nije rasvetljen.

Ubistvo koje je privuklo najviše pažnje javnosti je likvidacija poznatog advokata Miše Ognjanovića krajem jula 2018. na Novom Beogradu, koji je bio jedan od branilaca Luke Bojovića.

Pre toga, u septembru 2017. ubijen je advokat iz Jagodine Nemanja Stojanović, i to najverovatnije greškom, pošto se pretpostavlja da ga je ubica pomešao sa nekim Nemanjinim komšijom. Veliku pažnju javnosti privuklo je i ubistvo advokata Vladimira Zreleca, koji je izrešetan u decembru 2015. ispred svoje kancelarije na Vračaru u centru Beograda. 

- Ne mogu da verujem da je pokušao da ga ubije nezadovoljni klijent. Bora je poznat advokat, bio je dugo sudija, a uvek je nasmejan i veseo. Svi ga poštuju jer je bio dobar sa svima. Radio je na mnogim slučajevima i jedan je od najcenjenih advokata u ovom delu Srbije - ispričao je komšija.

Foto: S.G.

 

Poznanik ranjenog advokata ističe da je Bilali imao mnogo sreće jer mu je kancelarija u blizini policije.
- Svi su zaista brzo reagovali, i policija i Hitna pomoć, to mu je verovatno i spaslo život - kazao je ovaj meštanin Koceljeve.

I sin mu advokat

Inače, ranjeni Borisav Bilali je advokatsku kancelariju osnovao još 2007. godine, a i njegov sin se bavi advokaturom.

Što se tiče napadača, njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu. Tereti se, za sada, za pokušaj ubistva, za šta mu preti do 15 godina zatvora.

Poznanici uhapšenog starca nisu znali da nam kažu zašto je Slobodan napao svog advokata.

- Pretpostavljam da je reč o nekom imovinskom sporu, ne znam detalje, ali Slobodan očigledno nije bio zadovoljan ishodom. On je inače nezgodan i prgav čovek, pravio je incidente i tokom suđenja, pričalo se da ga je obezbeđenje više puta izbacivalo iz sudnice - rekao nam je poznanik napadača. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Ne branim nasilje ali iz svog ličnog iskustva advokatima je zinulo d...e za pare ,može se reći po svaku cenu.Takođe advokati i popovi su trenutno ogromnoooo sivo tržište u Srbiji .To je dokazivo i svi građani su to iskusili ali nam je u mentalitetu da ćutimo.To kažem jer sam bio raznim odborima pa sam imao uvid u sve to

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17