• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2022

07:00

OSAM GODINA OD ZLOČINA KOJI JE ZGROZIO SRBIJU! Darko Kostić je silovao Ivanu Podraščić (14), pa je ubio ašovom

printscreen

Vesti

OSAM GODINA OD ZLOČINA KOJI JE ZGROZIO SRBIJU! Darko Kostić je silovao Ivanu Podraščić (14), pa je ubio ašovom

Podeli vest

Ivana Podraščić (14) iz beogradskog naselja Batajnica silovana je i nasmrt pretučena ašovom pre tačno osam godina u napuštenoj kući u Rakovici, a za taj zločin je na 40 godina osuđen višestruki silovatelj i ubica Darko Kostić (47)

Ovaj monstrum služi kaznu u Zabeli i niko ga ne posećuje od rođaka i prijatelja. Kazna mu ističe 2054. a, ako Kostić bude živ do tada, imaće 79 godina.

Pružala mu otpor

Nesrećna devojčica nestala je još 29. jula 2014, rekavši majci da ide u provod u grad. Pre toga je sa Kostićem stupila u kontakt preko zajedničke drugarice, pa su se kobnog dana dogovorili da se vide. Navodno su se našli na okretnici autobusa 56 na Petlovom brdu, a Kostić ju je zatim odveo u jednu napuštenu kuću, gde su pili. U jednom trenutku monstrum ju je napao i zverski silovao, a zatim je pokušao da je zadavi. Međutim, pošto se Ivana opirala, Kostić je zgrabio ašov i tukao je do smrti.

Kad se uverio da je mrtva, Darko je devojčicino telo uvio u ćebad, bacio ga u zadnji deo dvorišta i prekrio ga starim dušekom.

Ivanin nestanak je njena porodica prijavila tek 9. avgusta 2014. pod obrazloženjem da je ona i ranije znala da ode od kuće na nekoliko dana. Policija je uzalud tragala za njom sve do 1. oktobra te godine, kada je Darkova snaja Kristina K. prijavila da ju je silovao u napuštenoj kući u Rakovici. Policajci su pretresom kuće najpre pronašli Ivanin telefon, u kom su bile prepiske i slike sa Darkom, a zatim u dvorištu i njen raspadnut leš.

Kostić je ubrzo zatim lociran i uhapšen, a na suđenju je priznao zločin i do detalja opisao kako je namamio i ubio Ivanu.

- Morao sam da je imam jer je bila mnogo lepa. Zaljubio sam se u nju čim sam je upoznao... Znao sam da će kad-tad biti moja - rekao je monstrum, i dodao:

- Nikako nisam uspeo da je osvojim, pa sam joj obećao da će joj jedan moj drug uraditi pirsing na nosu, koji je mnogo želela. Dogovorili smo se da se nađemo 31. jula 2014. na okretnici autobusa na Petlovom brdu. Otišli smo do jedne napuštene kuće i imali seks. Međutim odjednom je počela da se dere, što me je strašno iznerviralo, pa sam je udario pesnicom i polomio joj vilicu. Pošto je i dalje vikala, uzeo sam ašov i udario je. Nisam hteo da je ubijem, samo da je ućutkam...

IQ ispod 90

Inače, tokom psihijatrijskog veštačenja utvrđeno je da je Kostić sociopata, čiji je kvocijent inteligencije (IQ) ispod 90, skoro na donjoj granici proseka.

On je i pre Ivaninog ubistva bio dobro poznat policiji. Sa jednim saučesnikom je u januaru 1993. ubio Julijanu L. (64) u stanu na Voždovcu, tako što ju je vezao i brutalno je mučio, čak je i urinirao po nesrećnoj ženi i na kraju ju je dokrajčio nožem. Zbog tog zločina pravosnažno je osuđen na samo sedam godina zatvora. Po izlasku na slobodu silovao je jednu ženu, zbog čega je 2001. osuđen na još tri i po godine robije.

Rugali joj se u školi zbog patika

Darko Kostić i Ivana Podraščić upoznali su se u junu 2014. preko zajedničke prijateljice S. S. Nakon zločina ova devojčica je posvedočila da joj je Ivana ranije pričala da želi da se ubije jer su je majka i sestra tukle i imala je problema u školi. Ivanini roditelji su saslušani 31. oktobra 2014. i tada su ispričali da su se đaci u školi rugali njihovoj ćerki jer je imala "poderane patike" i govorili su joj da im ona "kvari prosek" u odeljenju. Mediji su tada pisali i da su Ivanini roditelji prilikom saslušanja, navodno, tražili milion evra odštete od države zbog ćerkine smrti.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Serlok Holms

pre 1 godinu

Kakav Kostić! To je neki krimos tamnoputi latinoamerikanac ili Kubanac.Nije to srpsko čak niti slovensko lice.Tatu i mamu isto kod "nesuđenog" zeta .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija