• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

15.11.2022

14:06

DNK ANALIZA NIJE REŠILA MISTERIJU SKELETA! Biološki materijal trojice nestalih muškaraca se ne poklapa, ČIJE JE TELO PRONAĐENO U NJIVI?

printscreen

Vesti

DNK ANALIZA NIJE REŠILA MISTERIJU SKELETA! Biološki materijal trojice nestalih muškaraca se ne poklapa, ČIJE JE TELO PRONAĐENO U NJIVI?

Podeli vest

DNK analiza nije rešila misteriju skeleta pronađenog 19. oktobra u ataru niškog sela Pasi Poljana jer je ustanovljeno da biološki materijal iz neidentifikovanih kostiju ne pripada nijednom od trojice muškaraca čiji je nestanak prijavljen Policijskoj upravi u Nišu

Nakon pronalaska skeleta, policija je uzela DNK  od rodbine Slaviše Milića starog šezdesetak godina iz Ćurline, Svetislava Radojičića (82) iz Popovca i Nišlije Dragoljuba Božinovića (85) i biološki materijal dostavila stručnjacima niškog Instituta za sudsku medicinu radi poređenja sa onim iz kostura.

- Nije usatanovljeno poklapanje DNK skeleta sa biološkim materijalom iz dostavljenih uzoraka. U takvoj situaciji, jedino što je moguće je da se dostave DNK uzorci drugih nestalih osoba, kako bi se obavilo novo poređenje – navode naši sagovornici upoznati  sa ovim slučajem.

Analizom kostiju ustanovljeno je jedino da smrt nije nastupila nasilno, a na vilici su otkriveni stomatološki radovi koji bi mogli da pomognu  identifikaciji  na osnovu zubnog kartona. Ono što policiji otežava posao je što na mestu pronalaska posmrtnih ostataka nije otkrivena nikakva dokumentacija, a od odeće nađene su samo  pantalone braon boje.

Foto: privatna arhiva

 

Ljudske kosti otkrio je ratar Zvonko Milić dok je uklanjao rastinje sa njive, kako bi je pripremio za jesenju setvu.

- Sišao sam sa traktora i prišao bliže, nije bilo nikakve sumnje da se radi o lobanji. Bila je dobrom stanju, imala je i zube. Nedaleko od nje sam ugledao i skelet, kosti grudnog koša i nogu a falile su obe ruke i stopala.

Odmah sam pozvao policiju, došli su i forenzičari, pretraživali su šire područje ali osim pantalona braon boje, ništa drugo nisu pronašli, niti cipele, niti još neki deo odeće – rekao je nakon stravičnog otkrića ratar i dodao da je od smrti nepoznate osobe nije prošlo više od petnaestak meseci jer je je na toj njivi prošlog leta požnjeo pšenicu.

Foto: privatna arhiva

 

Slaviša Milić, nestao je u novembru 2020. godine,  Božinović 13. jula ove godine a dvadesetak dana  kasnije izgubio se trag i Radojičiću. Njihova rodbina tražila je pomoć javnosti, policija je raspisala potragu za nestalim licima ali do  danas nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi rasvetlili njihovu sudbinu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17