• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stuttgarter-zeitung

01.12.2022

09:34

PALA JOŠ JEDNA NARKO GRUPA MEĐU UHAPŠENIMA I SRBI! Velika akcija hapšenja dilera u Nemačkoj, ZAPLENJENA DROGA, NOVAC , SKUPA KOLA..

Vesti

PALA JOŠ JEDNA NARKO GRUPA MEĐU UHAPŠENIMA I SRBI! Velika akcija hapšenja dilera u Nemačkoj, ZAPLENJENA DROGA, NOVAC , SKUPA KOLA..

Podeli vest

Deset soba uhapšeno je u Nemačkoj, zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi prodajom kokaina, među njima su Srbi, Nemc,i državljani Maroka ali i Pakistana. U akciji hapšenja učestvovalo je više policajaca, pretreseno je na desetine objekta tom prilikom zaplenjeno je dosta novca , telefoni ali i pet skupih automobila

Naime, kako navode nemački mediji u akciji hapšenja učestvovalo skoro 300 policajaca koji su pretresli zgrade u Beblingenu, Ludvigsburgu, Štutgartu i drugim okruzima tokom velike racije.

Tužilaštvo u Štutgartu i stručnjaci za organizovani kriminal i narkotike iz policije Ludvigzburga zadali su veliki udarac osumnjičenoj bandi dilera droge. U protekloj sedmici ukupno 285 policajaca pretreslo je 22 nekretnine, uglavnom stanove. Upad je bio usmeren na 16 osumnjičenih, a podržale su ga specijalne snage - navode nemački mediji i dodaju da je akcija većim delom završena u okrugu Bobling.

Foto: Reuters

Ilustracija

Međutim kako navode pretresa objekta je bilo i u Štutgartu, u okruzima Ludvigzburg i Кalv i u okrugu Bodenskog jezera.

- Istražitelji su uhapsili deset osoba zbog sumnje da su trgovali kanabisom i kokainom u velikim količinam. Uhapšenima su muškarci od 22 do 36 godina, među njima narko-kurir kod koga su policajci pronašli tri kilograma kanabisa. Pored toga, zaplenjeno je oružje, velike sume novca, nosači podataka i mobilni telefone. Takođe, zaplenjeno je i pet skupih automobila, među kojima su automobili marke "audi" i dva BMV-a -piše štutgart cajtung

Prema navodima nemačkih medija istraga i procena oduzetih elektronskih dokaza su još u toku.

- Među uhapšenima je i Nemac (33) za koga se veruje da je, zajedno sa muškarcem istih godina, šef grupe. Drugi navodni organizator i još jedan nemački 36-godišnji osumnjičeni trenutno su u bekstvu. Uhapšeni su nemački državljani, nemačko-ruski, srpski i marokanski državljanin i iz Pakistana - ističu lolakni mediji i dodaju da je akcija razbijanja kriminalne grupe dugo trajala.

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Kako navode ,Silke Кibler, šef odeljenja kriminalističke policije u Beblingenu rekao je da je policija nekoliko meseci intenzivno i uporno radila na razbijanju struktura bandi.

- Prvi uspeh policije postignut je u oktobru: u to vreme, istražitelji u Veil der Stadt-u (okrug Beblingen) otkrili su garažu koja se koristila kao skrovište i skladište. Tamo su pronašli sedam kilograma kanabisa, koji pripisuju sada uhapšenoj bandi - rekao je Kilber i dodao da su se prva hapšenja desila u novembru kada je uhapšen kurir sa pet kilograma kanabisa. 

Prema njegovim rečima očekuje da će biti još hapšenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17