• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2022

15:52

ADVOKAT LAZAREVIĆ JE NA SKAJU BIO VENGE! Brisao sam kamere VIDEO NADZORA DVA PUTA NA STADIONU

printscreen

Vesti

ADVOKAT LAZAREVIĆ JE NA SKAJU BIO VENGE! Brisao sam kamere VIDEO NADZORA DVA PUTA NA STADIONU

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja (37) i ostalim optuženima za sedam ubistava i druga teška krivična dela.

Predsednica sudskog veća u Specijalnom sudu u Beogradu donela je odluku da se danas nastavi dokazni postupak u slučaju protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Današnje ročište ispitivanjem svedoka saradnika Srđana Lalića će započeti optuženi Miljkovć, koji je još juče najavio da mu je potrebno još sat vremena kako bi Lalića pitao sve vezano za izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

15.05 - Miljković nastavlja sa ispitivanjem Lalića

Miljković je ispitivanje počeo tako što se osvrnuo na ubistvo i otmicu Nikole Mitića.

Miljković: Kako je nas navodno opservirao "škaljarski klan" i iz kog stana?

Lalić: Iz stana u Humskoj, na poslednjem spratu. Mi smo bili na stadionu i pokušavali smo odatle da vidimo da li nekoga ima u tom stanu. Stan iz kojeg može jedino da se vidi deo našeg bunkera. Nismo uspeli da utvrdimo na koji način je opservirao. Imali smo informacije da kada vi Miljkoviću sednete u neki kafić ili restoran krenu u realizaciju napada, imali smo informaciju da su likvidatori spremni.

Foto: Miloš Rafailović

Marko Miljković nastavio da se prepucava sa svedokom okrivljenim

Miljković: Što im je trebao stan ako su nas već opservirali kolima oko stadiona?

Lalić: Mi smo imali informacije da su oni tu, aktivno smo gledali naš video nadzor, fotografisali smo njihova vozila, "mercedes" i "hjundaji". U prepiskama smo videli da spominju Titov grob, pa smo zaključili da su tu negde oko 25. maja. Satima smo pregledali snimke da vidimo da li neko vozilo prolazi, na pola sata, recimo.

Miljković: Ti si išao da brišeš snimke sa video- nadzora na stadionu, kako si se predstavio, šta si rekao kad si išao da brišeš?

Lalić: Bio je tu portir, ja sam kamere brisao dva puta. On je negodovao, ali ti i Veljko ste išli gore i kasnije portirima govorili da su tako rekli ovi iz fudbala.

Miljković: Na koga smo se pozivali?

Lalić: Može biti Vazura, može biti Vučelić, ne mogu da se setim.

Miljković ih je predložio za svedoke. Lalić je prepričao da je jednom kad je brisao snimke sa kamera bila pucnjava kod stadiona.

Lalić: Kad sam brisao snimke te pucnjave bila su tri portira, ti si ulazio u tu prostoriju.

Miljković: Koja je bila pristupna šifra?

Lalić: Ne znam, portir je kucao.

Miljković: A drugi dan, kad je bila navodna otmica Mitića? Kad si brisao?

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović

Srđan Lalić otrkiva tajne klana

Lalić: Mislim sledeći dan, a bila je ista scena, bili su portiri i ti si dolazio.

Sudija: Kako je moguće da nije snimljena Mitićeva otmica?

Lalić: To je bilo na luksuznom delu Dedinja, u blizinu Lazarevićeve kuće (uhapšeni advokat Dejan Lazarević). Snimile su kamere na kućama, ali je Lazarević to rešio pošto je njegov komšiluk. Vi ste mi rekli advokat je to rešio.

Miljković: Nije.

Lalić: Ja nemam ništa protiv Lazarevića, čovek je imao Skaj bio je Venge na skaju i to je tako. Nemam zlu nameru.

Miljković: Jesi zlonameran, ali to ide tebi na čast. Jesi ti video otmicu?

Lalić: Nisam, video sam parkiran automobil i čuo sa baznih stanica da je sve završeno.

Miljković: Koja je bila uloga škaljaraca oko stadiona? Jesu bili likvidatori?

Lalić: Ne, zaključilo smo da su bili samo opservatori koji odgovaraju Miletu Raduloviću, mislim da su bili Vukićević i Šarac, a možda su dobijali naređenja i od Vukotića.

Lalić je pomenuo da je Miljković sa ekipom išao u Krnjaču i tukao "neke nesretnike" kako bi došao do Radojevića.

Lalić: Sećam se da si rekao da si se vratio u detinjstvo kad si ih tukao motkama i rukama.

Miljković: Čije detinjstvo? Tvoje?

Lalić: Patetičan si Miljkoviću

Terete se za sedam ubistava

Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu raspoređen je veliki broj pripadnika policije i Žandarmerije sa punom opremom, a ulica je neko vreme bila i potpuno blokirana.

Konvoji marica u kojima su optuženi koji borave u Centralnom zatvoru stigli su u Specijalni sud. Belivuk i Miljković inače borave u Specijalnom sudu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija