• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

08.01.2023

12:36

SIN NASTRADALE ŽENE U NIŠU: Pokušala da dođe do šporeta i tu je pala ... (VIDEO)

printscreen

Vesti

SIN NASTRADALE ŽENE U NIŠU: Pokušala da dođe do šporeta i tu je pala ... (VIDEO)

Podeli vest

O.Ć. (79) ugušila se u požaru koji je izbio u Nišu njen sin objašnjava da je verovatno šport izazvao požar jer je njegova majka redovno nešto kuvala

Kako smo ranije objavili požar je izbio danas oko 10.20 sati u njenom stanu na sedmom spratu solitera u Knjaževačkoj ulici.

Kako je rekla Ivana Golubović, upravnica zgrade, stanari su odmah reagovali i sprečili da se požar proširi na druge stanove, intervenisali su vatrogasci, pa je požar brzo lokalizovan.

Foto: D.K.

 

Obili smo vrata njenog stana, mislili smo da možemo da je spasimo, ali je bilo kasno. Nismo je uopšte videli, stan je bio pun dima, bilo je jasno da nije više živa. Još ne znamo tačno kako je do požara došlo, pretpostavljamo da je šporet nešto zapalio te da se vatra proširila – objasnila je Golubović.

Na mesto tragedije stigao je i sin pokojne žene, vidno utučen jedva je smogao snage da progovori nekoliko reči.

- Živela je sama, ali sam je ja stalno obilazio. Pretpostavljam da je požar izazvala ringla na mini štednjaku koji  je bio u dnevnoj sobi, majka je nešto kuvala, tu je blizu bila zavesa koja se zapalila, i vatra se brzo proširila na ostatak stana. Moguće je da se uspavala, te da nije ni primetila požar dok nije bilo kasno. Kako čujem, na osnovu onog što su vatrogasci zatekli u stanu, ona je pokušala da priđe šporetu, ali se ugušila – rekao je G.Ć.

Foto: D.K.

 

Komšije stradale žene kažu da je bila vitalna, te da im je veoma žao što je ovako skončala.

- Osetili smo dim a zatim čuli sirene vatrogascnih vozila. Nismo isprva znali gde gori, zatim smo čuli da je stradala komšinica sa sedmog sprata. Prvo su mislili da je požar izazvala grejalica, ali su utvrdili da je ipak bio šporet. Žalosno, bila je dobra žena, moja supruga je često odlazila kod nje. Kako sam čuo, htela je nešto da skuva i to je koštalo života – priča Dragiša Nešić, stanar zgrade u kojoj je izbio požar.

Na licu mesta su i dalje vatrogasci i policija, u toku je uviđaj koji će pokazati kako je došlo do požara i na koji način je starica stradala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija