• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

01.02.2023

08:46

ŽENE SA NAJDUŽIM ZATVORSKIM KAZNAMA U SRBIJI! Ubijale iz koristoljublja, a najgora među njima je majka GLEDALA KAKO JOJ DEČKO SILUJE ĆERKICU (3)

Printscreen

Vesti

ŽENE SA NAJDUŽIM ZATVORSKIM KAZNAMA U SRBIJI! Ubijale iz koristoljublja, a najgora među njima je majka GLEDALA KAKO JOJ DEČKO SILUJE ĆERKICU (3)

Podeli vest

Jelena Špagović osuđena je na kaznu zatvora , zbog brutalnog ubistva iz koristoljublja penzionerke, Maja Bađikić osuđena za masakr u Jabukovcu, Ana Filipović dozvolila svom dečku Mališi Jevtoviću da siluje i ubije njenu ćerku Katarinu (3), Teodora Viktorović satarom ubila majku i babu...

Ovo su žene sa osuđenje na najduže zatvorske kazne u Srbiji. Jelena Špagović je poslednja među njima, juče pravosnažno osuđena na kaznu zatvora od 30 godina, zbog brutalnog ubistva iz koristoljublja penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

Dva dana pre nje Maja Bađikić osuđena je na 40 godina zatvora za masakr u Jabukovcu koji je počinila sa Davorom Pernićem. Njih dvoje osuđeni su za četvorostruko ubistvo na porodičnom imanju Kazimirovića.

Ana Filipović osuđena je na 40 godina zatvora jer je dozvolila svom dečku Mališi Jevtoviću da siluje i ubije njenu ćerku Katarinu (3), dok Teodora Viktorović robija za dvostruko ubistvo satarom. 

Foto: Informer DN

Ubijena žena i Jelena Špagović

JELENA ŠPAGOVIĆ OSUĐENA NA 30 GODINA ROBIJE

Jelena Špagović u utorak je je pravosnažno osuđena jer je ubila Majdu Garović, deviznu penzionerku, svoju nekadašnju komšinicu iz Zemuna. Motiv je bio dug od 2.500 evra koje je uzajmila od Garovićeve, ali joj novac nije vratila.

Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Kofer sa iskasapljenim telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, pored Dunava, gde je zapalila delove njenog tela.

Tragovi krvi su, međutim, ostali na tapacirungu vozila. Špagović je inače ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i funkcionera "Srpske desnice".

Foto: printscreen

Maja i Davor, imanje na kom je izvršeno četvorostruko ubistvo

MAJA BAĐIKIĆ (28) OSUĐENA NA 40 GODINA ROBIJE

Maja Bađikić i Davor Pernić osuđeni su pre dva dana u Višem sudu u Zaječaru zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu. Ona je dobila 40, a on 36 godina zatvora zbog ubista Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Maja je, kako se navodi u optužnici, pucala iz puške i ubila Dragicu, a potom je hicem u glavu "overila" njenog sina Raju. Davor, koji je bio u emotivnoj vezi sa njom, iz pištolja "škorpion" likvidirao je Ljubinku, a onda njenu ćerku Draganu.

Po dogovoru su, kako se navodi u optužnici, u avgustu 2019. godine otišli na imanje Raje Kazmirovića. Davor je svojim kolima došao do kuće Maje Bađikić. Ona je već bila u svojim kolima i čekala ga. Pakleni plan im je bio da opljačkaju Kazimirovića koji je, kako se po selu pričalo, navodno imao 100.000 evra i ćup sa zlatom.

Davor je vozio prvi, a za njim je vozila Maja. U jednom trenutku su se parkirali, a potom je Davor preneo oružje iz svog vozila u njeno kojim su se odvezli do oboda šume. Izašli su iz kola, stavili fantomke na glave, rukavice na ruke i naoružani krenuli ka kući Raje Kazimirovića.

Foto: Informer DN

Žrtve maskra u Jabukovcu

Raja je ubijen na traktoru, Dragica dok je cepala drva u dvorištu, Dragana dok je čitala knjigu ispred manje kuće u dvorištu, a Ljubinka je likvidirana na stepenicama koje vode na sprat kuće.

Nakon hapšenja Davor Pernić priznao je da je zločin izvršio sam i odveo policiju do mesta gde je bilo zakopano oružje. Mesec dana posle toga Maju Bađikić označio je kao saučesnicu.

Presuda je, kako smo naveli, doneta pre dva dana, a Maja je iz jednog razloga dobila veću kaznu od Davora.

Tužilac Ksenija Branković je, još pre izricanja presude, predložila sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 36 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio.

Prema rečima tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako stoji u optužnici rekla, da je teško obolela i da joj je neophodan novac.

Foto: printscreen i pixabay

Ana Filipović

ANA FILIPOVIĆA (42) OSUĐENA NA 40 GODINA ROBIJE

Ana Filipović, najmonstruoznija majka ikada u Srbiji, osuđena je na maksimalnu kaznu zatvora jer je dozvolila svom dečku Mališi Jevtoviću da siluje i ubije njenu ćerku Katarinu (3). Ona je 2005. godine počinila stravičan zločin zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Mališom Jevtovićem (47). Ana je prisustvovala silovanju i umiranju svoje ćerke Katarine Janković koja je tada imala samo 3 godine. Iste godine je završila u ženskom zatvoru u Požarevcu.

Foto: Informer

Brutalno ubijena devojčica Katarina

Trogodišnja Kaja je životom platila iživljavanje Mališe Jevtovića pod budnim okom njene majke. Ova dva monstruma su je odveli u šumu na Zvezdari. Majka Ana je ostala kod obližnje česme. Da puši cigare. Mališa je malenu odveo do napuštene građevine.

Tu je tukao malu Katarinu, silovao... Vratio je u prljavoj odeći. Povraćala je. Potom su otišli kući, seli da ručaju, a malena je pored njih umirala u najgorim mukama, odnosno, iskrvarila zbog cepanja unutrašnjih organa. Devojčica Katarina bi danas imala 21 godina.

Foto: Informer

Teodora Viktorović satarom presudila majci i babi 

 

TEODORA VIKTOROVIĆ OSUĐENA NA 30 GODINA ROBIJE

Glumica Teodora Viktorović, unuka glumca Mihajla Viktorovića, pre osam godina u stanu u Mileševskoj ulici u Beogradu ubila je satarom majku i baku, Ljiljanu i Ivanku Đukić, zbog čega je pred Višim sudom u Beogradu osuđena na 30 godina zatvora.

Teodora je ušla u kuhinju da spremi hranu za tada šestomesečnu ćerku i nehotično probudila majku. Majka je počela da se raspravlja sa njom, pa je Viktorovićeva uzela sataru i ubila majku, a onda i baku koja je spavala. Posle toga je sataru obrisala, ruke oprala u kupatilu i sela na pod i pila votku i tablete.

Teodorin suprug je govoreći o porodičnim odnosima, rekao da se Viktorovićeva često sukobljavala s majkom, kao i da su im svi savetovali da se odsele, ali da ona nije želela. Takođe, rekao je da je Teodora, pre nego što su otpočeli zajednički život, konzumirala narkotike, a posle je počela da pije alkohol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija