• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

02.02.2023

23:21

UBIO OCA NAKON SVAĐE, OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA! Branko ubistvo počinio pod dejstvom ALKOHOLA!

Informer

Vesti

UBIO OCA NAKON SVAĐE, OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA! Branko ubistvo počinio pod dejstvom ALKOHOLA!

Podeli vest

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu osudilo je na deset godina zatvora Branka Jelića (29) iz Temerina, koji je sa dva uboda nožem ubio oca Mirka u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Petra Drapšina u Temerinu, u noći između 24. i 25. jula pretprošle godine. Oceubici je izrečena i mera lečenja od alkoholizma

U razmeni udaraca sa ocem i sam Branko je zadobio nekoliko lakih povreda, a prema onome što je Brankova majka, a supruga sada pokojnog Mirka, izjavila u istrazi, Branko se bojao oca, jer je ovaj tukao kada je bio mali.

Za fizički sukob kobne večeri majka je rekla da je čula svađu, a zatim i udarce – rekla je u obarzloženju presude sudija Sanja Perić i dodala da je u ovom slučaju bio splet nesretnih okolnosti.

Sud je kao olakšavajuće okolnosti cenio to što je okrivljeni izrazio iskreno kajanje, kao da je narušenog zdravlja, ali i da je ubistvu prethodio sukob u kojem je bio povređen.

Prema optužnici, Branko je u porodičnoj kući ubio oca Mirka, koga je prethodno zlostavljao, a u momentu ubistva imao je  2,89 promila alkohola u organizmu. 

Presuda je prvostepena, pa obe strane, tužilaštvo i odbrana, imaju pravo žalbe drugostepenom, odnosno, Apelacionom sudu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 1 godinu

Sud uzima kao olaksavajuce ako kriminac bio pijan.Cudo jedno koliko alkoholicari zastuceni.Moramo svi da predemo na alkohol i obdanam sve dozvoljeno

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija