• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

10.02.2023

17:21

SRBI SPASILI JOŠ JEDNU DEVOJKU IZ RUŠEVINA U TURSKOJ! Uklanjali armaturu, čuli zapomaganje... Bila je zatrpana čak 108 sati!

Informer

Vesti

SRBI SPASILI JOŠ JEDNU DEVOJKU IZ RUŠEVINA U TURSKOJ! Uklanjali armaturu, čuli zapomaganje... Bila je zatrpana čak 108 sati!

Podeli vest

Još jedna ženska osoba je spasena. Iako polako svi gube nadu da će pronaći ikoga preživelog ispod ruševina, srpski vatrogasci-spasioci uporni su da dođu do svakog zatrpanog čoveka.

Danas su uspešno spasili 17-godišnju devojku koja je bila ispod ruševina sedmospratne zgrade, koja je bila pod ruševinama 108 sati.

Vatrogasci-spasioci su, nakon što je radna mašina počela da uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe vapaje unesrećene devojke, a hrabri vatrogasci-spasioci čak tri sata su neumorno pokušavali da je oslobode.

Združenim snagama, Izneli su devojku pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama.

Nažalost, pored ove devojke, na lokaciji je izvučeno više tela osoba koje nisu uspele da prežive.

45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrasnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi danima pomažu turskom narodu nakon razornog zemljotresa.

Podsetimo, srpski spasioci su prethodno uspeli uz pomoć specijalne opreme da lociraju ženu koja je bila zatrpana na dubini od 15 metara.

Ona je nakon višečasovne akcije izvučena na sigurno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija