• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

17.02.2023

22:01

OSLOBOĐEN SIN POZNATOG MUZIČARA! Sumnjičio se da je hteo da cijanidom hteo da OTRUJE VOĐU "ŠKALJARSKOG" KLANA" JOVANA VUKOTIĆA

Prinskrin Youtube

Vesti

OSLOBOĐEN SIN POZNATOG MUZIČARA! Sumnjičio se da je hteo da cijanidom hteo da OTRUJE VOĐU "ŠKALJARSKOG" KLANA" JOVANA VUKOTIĆA

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je optužbi Marka Drakulu, sina poznatog muzičara Nebojše Drakule, frontmena grupe "Direktori", kao i Nikolu Jovanovića da su 13. decembra 2019. nosili oružje bez dozvole, a presudu kojom su osuđeni na po tri godine i šest meseci zatvora, ukinuo je i vratio na novo suđenje

Presudom Višeg suda u Beogradu, podsetimo, Drakula je bio osuđen za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, odnosno zbog napada na policajce.

- Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović su istom presudom osuđeni na po tri godine i šest meseci zbog nedozvoljenog nošenja oružja,a ukinutom presudom bili su osuđeni zbog toga što su u automobilu "škoda fabia" nosili gasno-startne pištolje, pri čemu je Dimitrijevski bio na mestu vozača, Drakula na mestu suvozača a Jovanović i Milutinović na zadnjem sedištu. U gepeku su pronađene i dve registarske tablice, pri čemu je Dimitrijevski na škodu stavio ukradene tablice - navodilo se u presudi koju je Apelacioni sud ukinuo.

Foto: Danica Ćuruvija

Jovana Vukotića spasila nevenačana supruga Maša M.

Drakula, Milutinović i Dimitrijevski teretili su se optužnicom i za pripremu ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana koji je u to vreme boravio u pritvoru u Centralnom zatvoru. Oni su, kako se sumnjalo, noseći policijsku opremu u automobilu nalik onom koji voze pripadnici policije, zaustavili Vukotićevu nevenčanu suprugu Mašu M. s namerom da joj u hranu koju mu je redovno nosila sipaju cijanid. Međutim, sud je procenio da za ove navode nije bilo dovoljno dokaza, pa im se za to nije ni sudilo.

U međuvremenu, Vutković je ubijen u Istanbulu prošle godine, i to naočigled tada trudne Maše M. a zbog likvidacije su uhapšeni pripadnici kavačkog klana.

- Takođe, protiv Drakule je pokrenut novi postupak, i to zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. pokušao da ubije Lazara Vukićevića, i to tako što je pod "porše" koji je vozio podmetnuo eksploziv. Osim toga, obuhvaćen je i istragom pokrenutom protiv kriminalne grupe koju je prema sumnjama Tužilaštva za organizovani kriminal organizovao Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara koja je navodno blisko sarađivala sa kavčanima - podseća sagovornik. Vukićević je tada preživeo, ali je kasnije ubijen u kući strave u Ritopeku i za to se sudi pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija