• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

21.02.2023

13:08

VRIŠTALI DA IZ ČELJUSTI PASA IZVUKU ŽENU! Napadnuta žena otkriva detalje jezivog incidenta u Boru

Vesna Jović

Vesti

VRIŠTALI DA IZ ČELJUSTI PASA IZVUKU ŽENU! Napadnuta žena otkriva detalje jezivog incidenta u Boru

Podeli vest

Tamara Novaković (37) na koju su u Boru krvoločni stafordi skočili, ujedali po licu , glavi i naneli telesne povrede podneće krivičnu prijavu protiv vlasnika pasa K.D. (24) i M.J. (40) koji su nakon napada uhapšeni i zadržani u policiji i koji će uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu

Stravičan napad o kom smo izveštavali dogodio se pre par dana u Homoljskoj ulici u Boru.

Dok opisuje jezivu scenu njena majka Jasmina Donert kaže da Tamra još uvek ne može da se oslobodi straha i da će podneti krivičnu prijavu protiv vlaanika pasa.

- Ja sam sve ovo gedala i bilo strašno. Još uvek ne mogu da se oslobodim straha. Mi smo ovde svi u komšiluku druželjubivi. To je malo Borsko naselje i pogotovo kada je toplo vreme, ispred kuće je igralište i uveki je tu dosta roditelja sa puno dece. Mi se svi družimo, deca se igraju - priča uplašena Jasmina. 

Foto: Vesna Jović

 

Kako je objasnila te večeri Tamara je izašla jer su njihovi psi u dvorištu krenuli da laju.

- Želela je da vidi šta se dešava i na igralištu uočila ovaj par sa krvoločnim psima. Ne znam zašto sam baš tada krenula i ja za njom. Vlasnici staforda sedeli su na igralištu i kraj njih su bili kerovi. Iako su znali o kakvoj rasi opasnih pasa se radi, morali su da ih drže na povodcima i sa zaštitnim korpama. Tamara ih je na to upozorila zbog dece koja se tu uvek igraju i u tom trenutku  na nju je odmah skočio najpre crni pas pa i drugi. To je bio užasan prizor - prepričava scemu majka izujedane žene. 

Prema njenim rečima delovalo je kao da je pas dobio komandu da to učini od svog gazde.

- Toliko sam vrištala  zapomagala, kako bi me čuo zet koji je  sa unucima bio u kući. Izleteo je i pokušali  smo da iz čeljusti pasa izčupamo Tamaru koja je vrištala i zapomagala da je od njenih jauka odzvanjalo čitavo naselje. Razvlačili su je  po zemlji ujedali po gavi, licu i svu su je raskrvarili od ujeda. Sva je sreća jer je na sebi imala debelu jaknu pa je izbegla još veće posledice. Prizor je bio užasavajući- ističe majka Jasmina koja je  još uvek  kao i njena ćerka ne može da se oporavi od šoka. 

Foto: Vesna Jović

Tamara Novaković

Tamara Novaković je žena koju Borani posebno znaju  kao velikog ljubitelja životinja. Za nju  i njenu porodicu imaju samo reči hvale. Da se radi o jednoj humanoj ženi. Ne postoji pas koga pored svoje dvoje nije udomila. I sada se u njenom dvorištu porodične kuće  nalaze ,,dva grdska gosta,, koja je hranila i na kraju primila kod sebe.

-Malo sam se smirila, ali šok i traume kojih ne mogu da se oslobodim  ostavile su veliki trag na mene. Svakodnevno posećujem psihajtra jer ne  mogu da se oslobodim straha da izađem sama napolje a kamoli da pustim svoja dva sina, koji su slabovida deca, Veljka i Aleksu. Toliki strah je zavladao u ovom delu gde živimo , da niko od komšija  više ne pušta decu da se igraju na igralište, niti bilo ko želi da bilo šta komentariše. Ljudi su zaplašeni jednako kao i ja,  jer se radi o osobama, vlasnicima staforda,  koji su poznati od ranije organima reda u Boru - priča prestravljena žena. 

Ona dodaje da je osoba koja voli životinje.

- Pristupam im sa ogromnom ljubavlju, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da su mi upravo oni naneli toliku bol i povrde. Ali opet kažem, nisu psi krivi, već njhovi vlasnici koji su morali da znaju šta se može dogoditi i koje posledice ukoliko se ne poštuju pravila kako se vodi računa i kako se čuva ovakva vrsta pasa. Sa obaveznim povodcima i zaštitinim korpama , jer umesto mene je moglo biti nedaj Bože neko dete - ističe za Inforemer Tamara Novaković.

Foto: Vesna Jović

 

Tamara u dvorištu ima četiri psa koje je ona udomila.

- Za dva psa tražim kome bi mogla da ih poklonim, jer sam se dosta posvetila svojim psima,  posebno Čupki, koja je obolela od kancera. Nakon hemoterapija ja sam je oporavila i sada je dobro. Mazimo je, pazimo i čuvamo kao dete - priča Tamara koju je vlasnica jednog krvoločnog kera molila da ne zove policiju i pokušala da povrh svega, otme mobilni telefon.

Većina Borana sa kojima smo razgovarali  upoznati su ovim dešavanjem i u velikom su strahu zbog svega što se dogodilo njihovoj sugrađanki. Posebo ističu da se mora nešto preduzeti radikalnije,  kako se više nikada ovako nešto ne bi ponovilo, jer se gradom svakodnevno kreću deca. 

Vlasnici krvoločnih staforda koji se nalaze u azilu JKP ,,3.oktobar ,,u Boru, K.D. (24) i M.J. (40) uhapšeni su i nakon mere zadržavanja od 48 sati uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu.
                                                                               


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija