• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir.rs

05.03.2023

15:13

OTAC GOREO ŽIV NA TERASI I ONDA SKOČIO! Komšije otkrile da je porodica želela da se odseli pre tragedije

printscreen

Vesti

OTAC GOREO ŽIV NA TERASI I ONDA SKOČIO! Komšije otkrile da je porodica želela da se odseli pre tragedije

Podeli vest

Stanari zgrade u kojoj je jutros izbio požar u kome je nastradalo četvoro dece u Novom Pazaru navode da su scene bile potresne kao i da je otac goreo živ na terase sa koje je potom i skočio.

Požar je buknuo oko 7 sati u Ulici 12. Srpske brigade u Novom Pazaru, u porodičnom stanu gde je porodica živela poslednjih godinu dana i to navodno zbog grejalice na kojoj se sušio veš.

- Probudile su nas sirene Hitne pomoći, vatrogasci i policija i kad smo pokušali da iazađemo iz zgrade, vatrogasci su nam rekli da se vratimo u stan jer se dogodio požar i da ima stradalih. Osetio se jak miris paljevine i crni gusti dim u celoj zgradi. Ubrzo su nam rekli i gde je izbio požar. - kaže jedan od stanara zgrade 

Komšije dodaju da su zanemele kada su sazanali da su deca stradala.

- Čuli smo da je troje dece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i videla oca dečice kako gori na tereasi - kaže komšija.

Otac je pokušao da spase decu preko terase, međutim vrata su bila zaglavljena i on je počeo živ da gori.

- Čovek je živ goreo, vatra mu je bila na telu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece i spasio ih, ali nažalost nije uspeo, i pošto je i sam goreo skočio je sa terase- navodi jedan očevidac.

Neko od slučajnih prolaznika je utrčao u zgradu i pokušao da pomogne nesrećnim ljudima, a cela scena je jezivo delovala.

- Otac, inače poreklom iz Egipta zadobio je teške opekotine i on je hitno transportovan za Beograd, dok je majka dečice, inače rođena Pazarka zadobila lakše povrede i nalazi se u pazarskoj bolnici - kaže komšija.

Stanari zgrade imaju samo lepe reči za porodicu koju je jutros zadesila ova tragedija.

- Porodica se u zgradu doselila pre godinu dana, a čuli smo da im je stan kupio njen ujak. Skućili su se tu, i bili su pomalo zatvoreni, a pričali su isključivo na engleskom. Povređena žena je najbolji student na medicini, ali nije još uvek završila za doktora, mislim da je to ostavila po strani zbog dece - ističe jedan od stanara.

Foto: A.D.

Stan u kom je izbio požar

Žitelji su vrlo potreseni i brinu se za svoje komšije kako će da nastave sa svojim životom s tim da su izgubili decu.

- Ova tragedija što im se dogodila je zaista nezapamćena, i molimo se da oni prežive, a kako će da žive s tim da su izgubili decu, zaista ne znam. Poslednji put dečicu sam videla prekjuče kada su mi mahali, a njihova majka mi se tada ljubazno javila i pitala kako sam. Udelila mi je tada i kompliment kako sam se lepo sredila - rekla je komšinica.

Komšije kažu da je porodica planirala da proda taj stan i odseli se.

- Povređena je jednom prilikom komšiji rekla da bi želela da proda stan, a on joj je rekao kada to bude želela da učini, da mu se obrati jer bi ga on kupio, Eto, možda je sudbina tako htela, da su se možda preselili bili bi živi. Prokleta sudbina - kaže komšinica.

Druga komšinica je navela da je porodica dane provodila u kući i da su roditelji brinuli o deci.

- Ne znam čime su se bavili, ali znam da su po ceo dan bili u kući, a nastardala deca nisu išla u vrtić, nego su ih roditelji čuvali. Dvoje dece su blizanci, jedno je beba, a najstarije ima pet godina.- istakla je stanarka zgrade u kojoj je izbio požar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZAvram

pre 1 godinu

Трагедија, на коју ни једно срце у човековим грудима не може да остане равнодушно... Невине душице, тек су угледале свет и обрадовале се сунцу, а зла коб их је лишила живота... Туга огромна...Превише несрећа у последње време... Нема дана, а да неко од места у Србији и свету није завијено у црно... Непажња, несрећа, немар... судбина...само Свевишњи зна... Вечни спокој прерано настрадалим цветићима из Новог Пазара, а унесрећеним родитељима снага да издрже немерљиву бол...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija