• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

05.03.2023

16:40

Policajac rukama lomio prozore da dođe do dece! Detalji stravične tragedije u Novom Pazaru!

printscreen

Vesti

Policajac rukama lomio prozore da dođe do dece! Detalji stravične tragedije u Novom Pazaru!

Podeli vest

Četvoro dece uzrasta od četiri meseca do pet godina nastradalo je u požaru koji se juče ujutro dogodio u naselju Jalija u Novom Pazaru. Roditelji dece zadobili su teške opekotine zbog kojih su zadržani na lečenju. Majka Amra K. (32) na lečenju je u Novom Pazaru, a otac, strani državljanin, transportovan je za Beograd.

Vatrogasnoj službi i policiji oko pola osam prijavljeno je da gori stan na prvom spratu zgrade, a za nekoliko minuta sve ekipe bile su na licu mesta. 

Komšije sa kojima smo razgovarali kažu da se osetio miris paljevine i da su ubrzo primetili dim.

- Vatrogasci su brzo reagovali ali je vatra bila velika i čulo se neko pucketanje, kao neke eksplozije. Mislili smo da nema niko u stanu, a onda smo videli komšiju koji je pokušavao da spasi svoju decu, dozivao je pomoć, kukao je... On je iz Egipta, oženio se ovde pre nekoliko godina, kaže jedna komšinica.

Foto: printscreen

Policajci i vatrogasci su, kažu komšiije, razbili prozore i balkonska vrata od sobe u kojoj su se mališani nalazili.

- Pokušali su preko prozora da dođu do dece i da ih izvuku iz vatrene stihije. Nikada neću zaboraviti sliku koju sam video, policajci i vatrogasci su na rukama iznosili decu iz zapaljenog stana, jedno dete je još uvek bilo živo, kaže komšija ove porodice.

Policajac rukama lomio prozore da dođe do dece

Novopazarski policajac Arslan Arslanović, koji je među prvima stigao do zgrade u kojoj se požar dogodio, rukama je lomio stakla na prozorima kako bi ušao u sobu u kojoj su se nalazila deca. On se pomoću merdavina popeo do prvog sprata sa spoljašnje strane zgrade ali su prozori bili zatvoreni.

Foto: A. Grbović

-Udarao je rukama u stakla, savijao je metalne gelendere koji su postavljeni uz prozore i nekako je uspeo da uđe unutra. U jednom trenutku čula se eksplozija i pomislili smo da je eksplodirala neka boca, uplašili smo se za život tog mladog policajca... Ubzo se pojavio na prozoru i tada smo čuli da su deca nastradala, kaže stanarka ove zgrade.

Hirurg Šefćet Hajrović rekao je novinarima da je u novopazarsku bolnicu dopremljeno četvoro dece od kojih je troje bilo u ugljenisanom stanju.

- Četvrto dete imalo je opekotine lica i šaka, na Intezivnoj nezi smo pokušali da ga reanimiramo ali je i ono preminulo. Otac je zbog uticaja velike temperature, opekotina na preko 50 odsto tala, transportovan u Klinički centar Srbije i životno je ugrožen. Majka, koja ima opekotine po licu i podlakticama, zadržana je u bolnici na hirurgiji, rekao je Hajrović.

Foto: A.D.

Šta je izazvalo požar u ovom stanu još uvek nije poznato. Uviđaj su juče do kasno posle podne obavljali pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru ali i forenzičari iz UKP iz Beograda. Policija je saopštila da su pripadnici Odeljenja za vanredne situacije za manje od jednog mminuta po dobijanju dojave o požaru krenuli na lice mesta.

- Zatekli su požar koji je već bio u razbuktaloj fazi. Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povređeni u drugoj prostoriji, naveo je MUP. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17