• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

17.03.2023

15:04

SASLUŠAN SUDIJA KOJI JE PRIMIO MITO! Njegovi saradnici priznali, zlopotrebili su položaj!

Vesti

SASLUŠAN SUDIJA KOJI JE PRIMIO MITO! Njegovi saradnici priznali, zlopotrebili su položaj!

Podeli vest

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja osumnjičenog sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Zorana Mitrovića, službenice tog suda Slavice Stepanović, kao i Bojana Simeunovića, Zorice Mitrović (supruge sudije Zorana Mitrovića), Dušana Nikolića i Živorada Petrovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Troje osumnjičenih je priznalo izvršenje krivičnog dela i prema njima je ukinuto zadržavanje, dok je u odnosu na preostalo troje (osumnjičenih sudiju Zorana Mitrovića, Zoricu Mitrović i Živorada Petrovića) tužilac za organizovani kriminal predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na ova lica odredi pritvor.

Kako saznajemo, sudija je u jednom navratu primio 400 evra, nakon čega je zloupotrebio položaj.

Naime, osumnjičeni sudija se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih dok se njegova žena tereti da je svom suprugu pomogla u primanju mita.

Osumnjičeni sudija se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom Slavicom Stepanović na šta ga je podstakao osumnjičeni Živorad Petrović čime je osumnjičeni sudija Mitrović zloupotrebio službeni položaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija