• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

23.03.2023

08:32

OVAKO JE FUNKCIONISLA KRIMINALNA GRUPA? Optužnicom otkriveno koja je uloga radnika BIA bila u švercu narkotika

Fejsbuk

Vesti

OVAKO JE FUNKCIONISLA KRIMINALNA GRUPA? Optužnicom otkriveno koja je uloga radnika BIA bila u švercu narkotika

Podeli vest

Optužnica protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, a kojoj se na teret stavlja krijumčarenje ogromne količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije data je na potvrđivanje.

Naime, Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je radnicu BIA Dušicu J., njenog supruga Danijela J., vlasnika firme "Blumen market" Aleksandara Milojevića, Strahinju Kutlešića, Milivoja Kišića, Miodraga Pamučinu, Živojina Filipovića i Milana Krstovića.

Optužnicom, koja još nije pravosnažna, kao vođa ove grupe navodi se crnogorski policajac Ljubo Milović.

Uloge prema optužnici 

Milojeviću se optužnicom na teret stavlja da je po Milovićevim nalozima pripadnicima grupe dao na korišćenje kamione svog preduzeća, kako bi novac iz Holandije prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

Foto: printscreen

hapšenje

 

Kutlešić je optužen da je ostalim pripadnicima prenosio Milovićeve naloge, a deo novca od prodaje narkotika je zadržao za sebe.

Sumnja se da su bračni par i Kišić preuzimali novac koji je stigao iz Holandije, dok je Danijel zajedno sa svojom suprugom Dušicom pakovao novac u vakum kese nakon čega su ga zajedno prevozili u Crnu Goru.

Deo tog novca bračni par je kao nagradu zadržavao za sebe.

Takođe, Danijel je preko svoje supruge priapadnice BIA, kako se sumnja, dobijao podatke o bezbednosno interesantnim osobama međunarodnog organizovanog kriminala, pa je te informacije prenosio Miloviću.

Foto: Pixabay

Uzimali deo novca od trgovine

Pamučina, inače vozač u Milojevićevoj firmi, kako se sumnja, angažovao je Filipovića da u Holandiji preuzima novac i prevozi ga u Srbiju i Crnu Goru.

Optužena su još dvojica vozača pomenute firme Filipović i Krstović, koji se terete da su takođe na mestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali Miloviću.

Transport

Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Evkadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija