• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

23.03.2023

22:09

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV OCA KOJI JE PRODAO ĆERKU! Za devojčicu uzeo 3.000 evra, odmah uhapšen!

Vesti

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV OCA KOJI JE PRODAO ĆERKU! Za devojčicu uzeo 3.000 evra, odmah uhapšen!

Podeli vest

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D. J. i B. S. u slučaju trgovine maloletnog lica, zaprećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

Istraga protiv D. J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju ćerku i protiv B. S. (48), osumnjičenog za kupovinu devojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, navode Novosti.

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D. J. i B. S. u slučaju trgovine maloletnog lica, zaprećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

- Postupak se vodi protiv D. J. i B. S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za Novosti dr Bratislav Petrović, javni tužilac, dodajući da će se „po završetku istrage doneti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ uhapšen je u prvim danima marta.

Sumnja se da je za 3.000 evra, B. S. iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M. S. (14), ćerku D. J. (44) iz Brusa. Devojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspela da pobegne posle hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.

- Maloletna devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja, pa je pobegla u naselje gde je živela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije - navodi izvor. - Sa dečkom M. S. (14) videla je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Poslednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja maloletničkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorenjena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SASLUŠAN SUDIJA KOJI JE PRIMIO MITO! Njegovi saradnici priznali, zlopotrebili su položaj!
Hronika

SASLUŠAN SUDIJA KOJI JE PRIMIO MITO! Njegovi saradnici priznali, zlopotrebili su položaj!

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja osumnjičenog sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Zorana Mitrovića, službenice tog suda Slavice Stepanović, kao i Bojana Simeunovića, Zorice Mitrović (supruge sudije Zorana Mitrovića), Dušana Nikolića i Živorada Petrovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

17.03.2023

15:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija