• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.03.2023

06:45

MAJKA NASTRADALOG DEČAKA: Našeg sina nema ... UŽASNA TRAGEDIJA U KAČAREVU

printscreen

Vesti

MAJKA NASTRADALOG DEČAKA: Našeg sina nema ... UŽASNA TRAGEDIJA U KAČAREVU

Podeli vest

Dečak S. F. (14), učenik osmog razreda Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu kod Pančeva, stradao je juče nakon što je skočio kroz prozor drugog sprata škole, potvrdilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Nesreća se dogodila po završetku časa nemačkog jezika, naočigled ostalih đaka iz razreda i nastavnice.

Neposredno pre časa dečak je sa majkom bio na razgovoru kod direktora, saznaje Informer.
- Sve se dogodilo na zadnjem času. Kasnio je tri minuta na početak tog časa jer je bio na razgovoru kod direktora. Kada je došao, bio je neraspoložen, seo je na svoje mesto, jednom je udario glavom o klupu, svi su se pitali šta mu je. U jednom trenutku nastavnica je prišla da razgovara sa njim. On se tada malo smirio. Međutim, kada je zvonilo za kraj časa, ustao je, zatrčao se, skočio na sto i sa stola skočio kroz prozor. Deca su ostala u šoku, nisu ni shvatila šta se desilo - kaže Informerov izvor iz škole.

Foto: Miloš Rafailović

 
Obezbeđenje zvalo policiju

Tragedija koja je potresla Srbiju desila se juče oko 12.30, a radnik obezbeđenja je policiji prijavio da se telo dečaka nalazi na betonu ispred škole.
- Uviđaj je izvršila policija i dežurni zamenik tužioca Višeg tužilaštva. Naložena je obdukcija, a tužilac je tražio da se uradi analiza tkiva kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo alkohola ili neke nedozvoljene supstance. Za sada se ne zna šta bi mogao da bude motiv. Tokom istrage trebalo bi da budu ispitani i učenici i nastavnica - kaže naš izvor iz istrage.

Komšije u šoku

Dečak i njegova porodica su primer čestite, dobre i vredne porodice
Komšinica nastradalog dečaka

 

Dečak je, kako saznajemo, bio izuzetno dobar drug, vesele prirode, nije bio odličan učenik, ali je dobro prolazio, nije imao problema sa ocenama. I ranije tokom dana bio je veseo, pa su svi u još većem šoku šta se zapravo dogodilo.
- Nije koristio narkotike, nedavno je počeo da puši, a skoro nije imao devojku - kažu njegovi drugari.

Pokušaji samoubistva u srpskim školama


6. decembra 2022. godine
- Učenica A. P. (16) u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu htela je da se ubije tako što je popila asepsol. Devojčicu je, bez svesti, u toaletu škole pronašla drugarica. Nakon toga je kolima Hitne pomoći prevezena na VMA. Ona je, nezvanično, rekla da je u flašu sa vodom sipala asepsol i da je htela da se ubije zbog porodičnih problema.
8. decembra 2022. godine
- Učenica sedmog razreda OŠ "Milan Rakić" u Beogradu pokušala je da skoči kroz prozor nakon što je dobila jedinicu iz matematike. Devojčica je, nakon što je saznala za lošu ocenu, tražila da joj se otvori prozor jer se ne oseća dobro. Posle samo nekoliko minuta popela se na prozor, ali brzom intervencijom nastavnice izbegnuta je tragedija.
28. decembra 2022. godine
- U Srednjoj zanatskoj školi "Petar Leković" učenik J. A. (17) probao je da iseče vene. Na sreću, profesori su sprečili katastrofu i dečak je iz preventivnih razloga prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu samo sa ogrebotinama.

Prema našim saznanjima, nastradali dečak potiče iz dobre porodice, u kojoj nije bilo problema, a njegovi roditelji imaju još jedno, starije dete. Rođaci koje smo zatekli juče u ulici u kojoj nastradali dečak živi sa porodicom bili su šokirani tragedijom koja je juče potresla celo Kačarevo.

Za maloletnog S. F. svi su imali samo reči hvale.

Vidno uplakana i potresena dečakova komšinica otkrila nam je da je nastradali dečak bio za primer drugoj deci.
- Ovo je strašno! Tuga velika, tragedija za sve nas. Porodica dečaka je primer čestite i dobre, vredne porodice. Žive svi zajedno, i baba, i deda, i roditelji i deca. On je imao i starijeg brata. Divna deca. Kako će sada njegov brat bez njega... Spremao se za srednju školu, a sada sve ostade pusta želja... On je bio dete za primer, kulturan, vaspitan, miljenik u komšiluku. Ovo je sigurno nesrećan slučaj... Nešto se desilo, zaigrali se i pao. Još je oko škole sve beton, zato mučeniku spasa nije bilo - kroz jecaj priča komšinica.

Kako nam je kazala, pre nekoliko dana kada ga je srela, delovao je srećno i bezbrižno, a kako ističe, tada nije ni slutila da će to biti njihov poslednji susret.

- Uvek mi se lepo javljao i pitao kako sam. Ko to danas pita? Niko, ni rođeni... Ne znam kako da odem da izjavim saučešće njegovoj majci i ocu. Nemam snage, a tek kako je njima... Kažu u Hitnoj pomoći da su samo mogli da potvrde smrt. Da je prizor bio jeziv i da je ležao u lokvi krvi. Jadan moj mali S. F. Duša će da pukne - kazala je bliska komšinica porodice nastradalog dečaka.

Foto: Miloš Rafailović

 
Majka zanemela

Novinarka Informera juče je pozvala i porodicu dečaka S. F., ali je dečakova majka jedva uspela da izusti koju reč:
- Mi nemamo ništa da kažemo. Našeg sina nema. Tačka. Kraj. Pišite šta god hoćete - kazala je uplakana žena.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija