• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragana Kocić

25.04.2023

17:27

AUTOBUS KOJI JE IZGOREO U GRČKOJ KVARIO SE ČETIRI PUTA! Tragedija za dlaku izbegnuta, maturanti na sigurnom (FOTO)

D. Kocić

Vesti

AUTOBUS KOJI JE IZGOREO U GRČKOJ KVARIO SE ČETIRI PUTA! Tragedija za dlaku izbegnuta, maturanti na sigurnom (FOTO)

Podeli vest

Maturanti Ekonomske škole u Nišu koji su se u nedelju vraćali sa Krfa prošli su srećom nepovređeni, nakon što je iz zadnjeg dela autobusa, na auto-putu nadomak Soluna pokuljao gust crni dim.

Prema rečima roditelja, deca su na brzinu morala da izađu iz autobusa i da put nastave drugim autobusom koji je došao po njih.

-Do tragedije nije došlo Bogu hvala, ali je mogla da se vrlo lako dogodi. Deca su čula kada je vozač pričao sa profesorima da je autobus zadimio jer se dovod za gorivo se prekinuo ili izvukao, pa je onda gorivo kapalo na motor- kazala je majka jednog od dečaka.

Prema njenim rečima, neki od maturanata žalili su se u nastavku puta na glavobolju i mučninu, ali tome niko nije pridao značaja.

Foto: D. Kocić

Učenici panično izjurili napolje, neki imali gušenje

-Profesorke koje su bile sa decom u autobusu u viber grupama su napisale da nije bilo tako strašno kao što su deca nama pričala. Rekle su da nije bilo tako puno dima da bi bilo kome zbog toga bilo loše - izjavila je naša sagovornica.

Ona je kazala da su učenici čekali jedan sat pored puta da po njih dođe drugi autobus i preveze ih do Soluna, a onda je tu došao autobus koji je agencija VIP turs, sa kojom su putovali poslala iz Srbije drugo vozilo.

- Nadamo se da će ovo biti nauk za druge turističke agencije, da ne šalju autobuse koji nisu potpuno ispravni. Taj autobus iz koga je pokuljao dim se za četiri dana dva puta kvario. Deca su u četvrtak otputovala na Krf, a u subotu je trebalo da idu u obilazak ostrva. Međutim, pokvario se pa ih je u obilazak vozio autobus koji je vozio drugu grupu đaka iz Ekonomske škole. Nekako su ga popravili pa su krenuli nazad, ali onda se eto dogodilo to što se dogodilo- rekla je naša sagovornica.

Prema njenim rečima, učenici su se posle kvara autobusa koji se dogodio devet ujutru vratili u Niš oko tri časa iz ponoći, u noći između nedelje i ponedeljka.

Vlasnik agencije "VIP turs" tvrdi da nije bilo požar, već samo dima

Vlasnike turističke agencije „VIP turs“ Slobodan Tarlać rekao je da su oba autobusa koja su vozila učenike Ekonomske škole na Krf pre polaska prošla tehnički pregled i potvrđeno je da su ispravni.

 - Da autobus nije bio ispravan ne bi bez problema mogao da pređe više od 700 kilometara od Niša do Krfa. Niko ne može da predvidi kvar, ali uopšte nije bilo dramatično kao što roditelji kažu. Nije bilo požara, nije bila ugrožena bezbednost putnika. Dogodio se kvar, vozač je video da se zadimio zadnji deo, stao je i učenici su izašli napolje. Protivpožarni aparat nije koristio, autobus je prestao da se dimi čim je isključio motor- kazao je Tarlać.

Foto: Tanjug

 

Prema njegovim rečima, za manje od jednog sata agencija je angažovala autobus iz Grčke koji je učenike prevezao do Soluna, a tu ih je preuzemo autobus koji je poslat iz Srbije.

- Ni u jednom trenutku bezbednost učenika nije bila ugrožena, niti je bilo bitnijeg odstupanja od plana putovanja. Do dolaska grčkog autobusa stajali su na parkiralištu. Potom su obilazili Solun kao što je i bilo planirano, a za to vreme je stigao drugi autobus. Vratili su se u Niš sa sat, dva zakašnjenja što je kod tako dugih putovanja, uobičajno odstupanje- rekao je Tarlać.

Rukovodstvo Ekonomske škole za sada se nije oglasilo povodom incidenta sa autobusom. Direktor škole nije odgovorio na naše pozive i poruke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija