• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Stojadinović

23.05.2023

16:03

EKSKLUZIVNO! PREDSEDNIK STRELJANE "PARTIZAN" ZA INFORMER: Kosta sigurno nije vežbao pucanje kod nas

Printscreen

Vesti

EKSKLUZIVNO! PREDSEDNIK STRELJANE "PARTIZAN" ZA INFORMER: Kosta sigurno nije vežbao pucanje kod nas

Podeli vest

Vladimir K. i njegov sin Kosta koji je 3.maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, dolazili su zajedno u strelište, ali dečak nikada nije pucao kaže Ratko Ivanović, predsednik Streljačkog kluba praktikal šuting "Partizan".

Kako je Ivanović objasnio za Informer, otac je dolazio u streljanu i vežbao gađanje i čak je dovodio i sina, ali da dete nikada nije pucalo.

- Otac je s vremena na vreme dolazio kod nas. Dovodio je i sina, ali dečak nikada nije ulazio u strelište, a kamoli pucao. On je sedeo u bašti kafića ispred. Čekao ga je ispred i  nije ulazio. Možda je pokušao da uđe, ali tvrdim da bi ga instruktor u tom slučaju odmah udaljio - kaže Ivanović.

Foto: informer.rs

Kosta K. ubio devet drugara i školskog čuvara

Naš sagovornik objašnjava da od kada se odigrao nezapamćeni zločin na Vračaru u medijima su iznete pogrešene informacije i tvrdnje koje jednostavno kako kaže nisu na mestu.

- Tvrdim. Ponavljam tvrdim... Dečak gađao sigurno nije. Mi kao klub sarađujemo sa policijom i sve što su nakon zločina od informacija, ili dokumentacije, tražili od nas mi smo predali. Snimci sigurnosnih kamera iz strelišta su predati, kao i dnevnici gađanja, popis municije i sve drugo što su tražili - objašnjava predsednik streljačkog kluba i dodaje:

Blažić nije naš član

Predsednik Streljačkog kluba "Partizan", Ratko Ivanović, tvrdi i da Uroš Blažić koji je u Malom Orašju i Duboni ubio osam a ranio 14 osoba nikada nije vežbao gađanje u streljani ovoga kluba.
- Blažić nikada nije registrovan u našoj streljani - kazao je Ivanović. 

- Snimci kamera se čuvaju minimum četiri meseca, a vrlo verovatno i do godinu dana. Strelište je pod video nadzorom 24 sata svakoga dana, a svako ko uđe u njega mora da se identifikuje ličnom kartom instruktoru koji te podatke upisuje u dnevnik gađanja. Inače dnevnik gađaja redovno kontroliše policija i ne samo dnevnike već i sve drugo vezano za rad strelišta.

Tužilaštvo istražuje streljanu

Inače u tužilaštvu je potvrđeno da je formiran poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba "Partizan" i da naloženo  policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

Kako saznajemo, utvrđuje se da li su nekim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletnim licima i deci i drugo.

Zatraženo je i da se utvrdi da li je Vladimir K. jedan od korisnika Streljačkog kluba "Partizan", da li su on i njegov sin Kosta obučeni za rukovanje vatrenim oružjem i da li je Vladimir donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Potrebno je da se utvrdi i koliko su puta Vladmir K. i njegov sin koristili usluge streljane, da li je pomenuti dečak dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, te da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane rekreativno ili u vidu sporta.

Foto: Privatna arhiva

OŠ "Vladislav Ribnikar", nezapamćen zločin

Pored ostalog zatraženo je i da se utvrdi za koju vrstu, marku, model, kalibar i fabrički broj vatrenog oružja je Vladimiru K. dato odobrenje nadležnog organa.

Proverava se i koja je zdravstvena ustanova izdala Vladimiru K. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, da li postoji obaveza za obnavljanjem tog odobrenja, kao i na koji je način nadležni organ cenio ispunjenost svih uslova predviđenih Zakonom o oružju i municiji kada je doneo odobrenje za nabavljanje i držanje vatrenog oružja.

Inače u Višem tužilaštvu se već vodi postupak protiv Vladimira K. jer nije na odgovarajući način obezbedio čuvanje oružja, koje je njegov sin Kosta K. koristio u masovnom ubistvu na Vračaru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prosigoj

pre 10 meseci

Uhapsite ovog lažova. Naravno da je mali pucao, a sad bi da

Deda

pre 10 meseci

Taj Partizan nista dobro nije doneo. Samo neke afere oko njih. I skandali. Zabraniti JSD Partizan!!!!!

POTRESNA ISPOVEST NINE KOBILJSKI, MAJKE UBIJENE DEVOJČICE Obratila se roditeljima Koste K, njena poruka slama srca
Društvo

POTRESNA ISPOVEST NINE KOBILJSKI, MAJKE UBIJENE DEVOJČICE Obratila se roditeljima Koste K, njena poruka slama srca

Nina Borović Kobiljski, majka E. K. devojčice ubijene u masakru 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar", potresnim rečima obratila se roditeljima dečaka K. K. koji je ubio njihovu ćerku i još osam školskih drugova, kao i domara škole. U pismu naslovljenom "Roditeljima nelečenog dečaka", ona iznosi niz detalja o životu dece iz odeljenja VII2 pre masakra.

23.05.2023

10:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija