• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.05.2023

08:44

DEČAK UBICA HOĆE NA SLOBODU! Svakog dana postavlja OVA pitanja lekarima

printscreen

Vesti

DEČAK UBICA HOĆE NA SLOBODU! Svakog dana postavlja OVA pitanja lekarima

Podeli vest

Kosta K. (13) koji je 3. maja ubio devet učenika i čuvara u OŠ " Vladislav Ribnikar" nalazi se u Klinici za neurologiju i neuropsihiajtriju za decu i omladinu, i svakodnevno pita lekare : "Da li danas izlazim? I zašto me uopšte držite ovde?"

Dečak najmlađi masovni ubica na svetu od nezapamćenog zločina koji je počinio zatvoren je u bolnici, koju čuva više patrola policije.

On ne pokazuje nikakve znake kajanje, a posle nekoliko dana je već počeo da postavlja pitanje zašto je tu i zašto ga ne puste da se vrati kući. 

Dosadno mu je

- Kosta je zaključan u sobu i nije agresivan, tako da mu ne treba neko fizičko obezbeđenje. Sa njim komuniciraju samo doktori, pošto je u toku veštačenje njegovog psihičkog stanja.

Naš sagovornik ističe da Kosta i dalje ne pokazuje nikakvu empatiju za žrtve masakra, niti kajanje, pa i dalje tvrdi da se ne seća masakra, iako je odmah posle hapšenja hladnokrvno priznao da je pobio decu i portira "jer je psihopata".

Foto: printscreen

Kosti je dosadno on bi da ide kući

- On nije uznemiren, svakodnevno, pita kad će biti pušten kući. Za ovih dvadesetak dana, koliko je na psihijatriji, nijednom nije pomenuo žrtve, ali ni roditelje, ni mlađu sestru, niti bilo kog rođaka ili prijatelja - rekao je naš sagovornik.

Kako je Informer pisao, Kosta je poslednjih dana imao samo dve zamerke - žalio se da mu je dosadno i pitao je da li može da dobije neku konzolu sa video-igricama i računar da prekrati vreme. Nekoliko puta je prigovorio i za hranu da je jednolična i nezdrava i pitao je da li može da naručuje spolja.

Pipremio se

Podsetimo, Kosta je 3. maja uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri "Molotovljeva koktela", zatim je sve stavio u ranac i krenuo je u krvavi pir.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle u blizini - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14). Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14), Andriju Č. (14) i Angelinu A. (14) i ranio još petoro školskih drugara.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju.

Tokom masakra ispalio je ukupno 57 metaka, od kojih je većina pogodila žrtve, što govori da ga je otac Vladimir dobro obučio u rukovanju oružjem, vodeći ga u streljanu i na "ersoft".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirkez

pre 11 meseci

Nadam se samo da ste svesni da postoji velika šansa da mali smera da vas pobije sa svim policajcem ispred sobe ako ga ne pustite do njemu zacrtanog roka.

Baki

pre 10 meseci

Po njegovom ponašanju i zahtevima i laik može zaključiti da monstrum ne sme nikada da izađe na slobodu jer je opasan za ceo svet !!!!

"KOSTA IMAO SAMO PUBERTETSKE BUBICE": Novi detalji saslušanja majke Koste K.
Hronika

"KOSTA IMAO SAMO PUBERTETSKE BUBICE": Novi detalji saslušanja majke Koste K.

Bilo je nekih pubertetskih "bubica" kako su to razumevali, ali ništa dramatično, niti ozbiljno. On je u školi bio izvanredan, išao je i na vanškolske aktivnosti i niko se ništa u vezi njega nije žalio, niti je on govorio da ima neke probleme. U porodici je sve funkcionisalo kako treba i odnosu su bili dobri i normalni.

25.05.2023

16:41

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17