• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2024

10:24

Ispovest Kragujevčanina koji je prijavio ginekologe zbog smrti supruge: "Prokrvarila je, ali niko nije reagovao"

Shutterstock/Pixabay

Vesti

Ispovest Kragujevčanina koji je prijavio ginekologe zbog smrti supruge: "Prokrvarila je, ali niko nije reagovao"

Podeli vest

"Jaukala je, molila za malo vode, krvarila je jako, ali niko nije reagovao. Hteli su da je operišu tek dva dana kasnije posle praznika. Čak su doveli i psihijatra. Doveo sam je u bolnicu u 6 ujutru, umrla je u 10.30"."

Ovako započinje svoju potresnu ispovest Zoran Kenjić, Kragujevčanin koji je podneo krivičnu prijavu protiv ginekologa Momčila Đ. (58) i ginekološkinje Aleksandre D. zbog smrti njegove žene.

Neutešni Zoran ostao je bez supruge Dragane Obradović (42). Kako kaže, bio je svedok nesavesnog postupanja doktora, ignorisanja vapaja njegove supruge koja je posle nešto više od tri sata od prijema u bolnicu izdahnula. 

Ni dan danas on ne zna od čega, šta joj je bilo. Kako kaže, želi da spreči da se tragedije poput koje je on doživeo ponove.

On je hronološki ispričao dešavanja i sve šta je prethodilo smrti njegove voljene supruge, inače medicinskog radnika.

 

Foto: pexels.com

Lekar/Ilustracija

 

- Tog 30. aprila 2018. godine supruga me je probudila i žalila se na jake bolove u stomaku. Odvezao sam je u 5.56 minuta u Zavod za Hitnu pomoć u Kragujevcu gde su odradili pregled. Pošto se supruga žalila na jake bolove u stomaku dali su nam uput za hirurga u istoj bolnici - priča nam on.

Trpela je velike bolove

Prema njegovim rečima, oni su u 6 sati i osam minuta stigli u hitnu hiruršku ordinaciju gde je Dragana pregledana od strane doktora, međutim tamo je trpela i dallje velike bolove.

- Oni su uradili ultrazvuk stomaka, pluća i ništa nisu primetili niti videli. Oni su joj dali injekciju međutim i tamo je trpela užasne bolove čak i uprkos injekciji. Ona je tu prokrvarila. Kada sam rekao doktoru, on ju je odmah poslao na ginekologiju - priča nam neutešni suprug.

Tada kreće prava drama koja se završila tragično.

- Dragana je sve više krvarila. Skidao sam jaknu, pokrivao je jer ju je bilo stid i sramota zbog svega. Doktora nije bilo. Dragana je molila, preklinjala za vodu, ali sestre su rekle da ne smem da joj dajem. Ja sam ih zapitkivao kada će doktor, zašto ne smem vodu da joj dajem kada nije ranjena, one su ostale neme na moja pitanja. Jedna je dolazila, druga odlazila i tako je to izgledalo sve dok ja nisam rekao da ako ne dođe doktor ću izgubiti strpljenje - priča nam naš sagovornik.

 

Foto: RINA

Policijski automobil/Ilustracija

 

On dodaje da je sve vreme bio pored supruge. Da je u jednom trenutku uzeo vodu da je umije.

- Govorio sam joj da će sve biti uredu, smirivao sam je. Ona me je molila za vodu. Kada sam uzeo da je umijem ona je sa mojih ruku lizala kapljice vode koliko je dehidrirala. Tek u 7.50 sati došao je doktor Momčilo Đ. koji je odveo u sobu da je pregleda. Posle nekoliko minuta oboje su izašli, Dragana mi je namignula kao da govori da će sve biti uredu. Tada je Momčilo Đ. pitao sestre ko je sledeći dežuran na šta su one odgovorile da je doktorka Aleksandra D. Tada je rekao neka je ona pregleda i otišao - priča nam Zoran.

"Dragana je sve vreme krvarila"

On navodi da je Dragana i dalje krvarila, a da je pomenuta doktorka došla tek pola sata kasnije, odnosno u 8.20 sati. Pregledala ju je, a potom, kako navodi naš sagovornik, rekla da žena ima vanmaterične miome koji nisu urgentni i poručila da će nakon praznika (posle 1. maja) uraditi intervenciju.

- Ja sam tada rekao da ona krvari, na šta mi je rekla da ne brinem, da donesem Draganine stvari jer će ostati u bolnici. Takođe mi je rekla da izvadim istoriju njenih bolesti što sam ja odmah otišao da uradim - priseća se on.

Dodaje Zoran da se za sve to zadržao 20 minuta, a kada je krenuo da se vraća presrela ga je medicinska sestra koja mu je uzela papire iz ruku i otrčala ka sobi gde je njegova supruga bila smeštena.

- Kada sam se popeo čuo sam Draganine urlike. Vikala je to je bilo jeza. Došao sam do vrata sobe, nju je držalo šest sestara prikovanu za krevet. Ona je jaukala, molila za vodu, tražila me je. Tada mi je prišla druga sestra i rekla da potpišem saglasnost za dalji tok lečenja. Tražio sam da mi kažu šta se dogodilo, jer mi je doktorka rekla da je sve uredu, ali nisam dobio nikakav odgovor - priča nam Zoran.

"Doveli su čak i psihijatra"

Tada se pojavio i psihijatar.

- Psihijatar je ušao u sobu i dao joj bensedin i ketalir na svo to njeno stanje. Psihijatar mi je rekao da je dala to što je dala i da ne sme više. Oni kada su videli da nema pomaka odveli su Draganu u šok sobu - priseća se drhtavim glasom naš sagovornik.

U 10. 38 sati Dragana je izdahnula. Iza sebe je ostavila dvojicu sinova koji su u to vreme imali 15 i 21 godinu.

 

Foto: Tanjug/Shutterstock

Hitna pomoć/Ilustracija

 

Njen suprug navodi da do dana današnjeg nije saznao od čega je njegova supruga preminula, jer je nakon njene smrti nastala nova drama. Čekao je predugo na obdukcioni nalaz, radio je brojne analize, da bi patolog utvrdio da je njegovoj supruzi stalo srce.

- Malo su pričali da je došlo do embolije pluća, moždanog udara. Izbegli su da se sudski radi obdukcija. Hteo sam da znam od čega mi je preminula supruga, hteo sam da znam šta je u pitanju. Sećam se prve priče patologa koji je prokomentarisao: "Bože, šta se desilo sa ovom ženom?!". Rekao je da ništa nije videla da je sve bilo normalno, a onda su napravili da ne bude tako. Radili smo brojne analize, a svaka od njih je pokazivala da Dragani nije bilo ništa što bi dovelo do smrti. Na kraju su mi dali izveštaj da joj je stali srce i pluća - kaže on.

"Da se više nikome ne dogodi"

Prema njegovim rečima, on je proživljavao košmar koji nikome ne želi.

- To je jedna tužna priča. U 42. godini je izgubila život. Krenuo sam u borbu da sprečim da se ikome to više dogodi. Prijavio sam lekarskoj komori, koja je osudila doktore. Sada je slučaj na tužilaštvu - zaključuje on.

Tražio novac za porođaj

Inače, Momčilo Đ. je ranije uhapšen 14. jula, tokom dežurstva, jer je tražio i primio mito od M. Đ., supruga pacijentkinje koja je primljena u bolnicu, piše Blic.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji
Politika

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji

Srbija trenutno ima jedinstvenu tehnološku šansu koja se pruža jednom u 100 godina – proizvodnja LFP baterija, izjavio je Nemanja Mikać, generalni direktor i osnivač kompanije „ElevenEs“ iz Subotice, za portal Vojvodina uživo. Mi ćemo dokazati da je u Srbiji moguće napraviti industruju vrednu 10 milijardi evra rekao je Mikać u intervjuu za naš portal.

27.07.2024

12:25

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!
Politika

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!

Dezerter Ponoš neprestano vrišti od zavisti što Srbija danas jača, na svim poljima! A hteo bi Ponoš, a ka tom cilju ne zaostaju ni ostali iz tajkunske ekipe lopuža, da našoj Srbiji slome krila! To im je - ideja vodilja! Da bi, po već dobro oprobanom postupku, nastavili da se sa nama i našim vitalnim državnim i nacionalnim interesima igraju, trguju i maste!

27.07.2024

12:21

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija