• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2024

09:19

Petru (3) ubio rođeni otac u Vršcu! Udavio je u kofi vode pa se obesio (FOTO)

Zoran Sinko/privatna arhiva

Vesti

Petru (3) ubio rođeni otac u Vršcu! Udavio je u kofi vode pa se obesio (FOTO)

Podeli vest

Marko Budimirović (35) iz Vršca pre dve godine uzeo je slobodan dan na poslu u opštini, a zatim odveo ćerkicu Petru (3) u iznajmljeni stan u tom gradu, gde ju je udavio u kofi punoj vode, nakon čega se obesio!

Samo sedam dana pre nezapamćenog zločina Budimirović je osuđen u sudu u Vršcu na uslovnu kaznu zatvora jer je godinama psihički i fizički zlostavljao suprugu Suzanu, s kojom je bio u fazi razvoda.

Tada mu je izrečena i mera obaveznog lečenja jer je imao psihičkih problema.

Jeziva tortura

Kako je Informer tada pisao, Marko se pre sedam godina oženio Suzanom i od početka je počeo da je maltretira zbog bolesne ljubomore.

- Branio joj je da se viđa sa prijateljima, ograničavao joj kretanje, birao joj knjige koje sme da čita i tukao je za svaku sitnicu. Kad god mu se nešto ne bi svidelo kod Suzane, Marko bi je ošamario. Nesrećna žena je trpela tu torturu sve do 29. aprila ove godine, kad ju je Marko, posle banalne svađe oko keksa koji je Suzana ponudila ćerki, oborio na pod i krvnički je išutirao. Očajnoj ženi je dojadila tortura, pa je sutradan prijavila muža za nasilje u porodici i on je uhapšen - rekao je tada izvor Informera i dodao:

 

Foto:  

Marko Budimirović 

 

- Marku je tada izrečena mera zabrane prilaska supruzi i ćerki i udaljen je iz stana na 30 dana. On je iznajmio stan u Vršcu, a mera zabrane prilaska supruzi i detetu produžena mu je sve do izricanja pravosnažne presude zbog nasilja u porodici. U tom periodu Marko je smeo da viđa dete samo u Centru za socijalni rad, pod kontrolisanim uslovima.

Prema rečima našeg izvora, Osnovni sud u Vršcu je 27. septembra 2022. godine osudio Marka na uslovnu kaznu od jedne godine zatvora, sa rokom provere od tri godine, uz obavezu da ide na lečenje, jer je konstatovano da ima takozvani mešoviti poremećaj ličnosti i da pati od anksiozne depresije.

- Marko se saglasio sa presudom, pa je ona postala pravosnažna. Samo šest dana kasnije, 3. oktobra, Centar za socijalni rad se saglasio da Marko prvi put od hapšenja uzme dete od majke na jedan dan, i on je tu priliku iskoristio da presudi i ćerki i sebi. Preuzeo je malu Petru u utorak, 4. oktobra, pa je odveo u iznajmljeni stan i supruzi poslao poruku da će ubiti i dete i sebe. Uspaničena Suzana je odmah pozvala policiju, koja je odjurila do Markovog stana i tamo zatekla stravičan prizor. Devojčica je ležala mrtva na podu, polugola, a utvrđeno je da ju je otac udavio u kofi punoj vode. Markov obešen leš nađen je u susednoj prostoriji - kazao je tada izvor Informera.

 

Foto: printscreen

Policijska traka/Ilustracija

 

Očajna žena je nakon zločina na svom Fejsbuk profilu objavila tekst sa umrlice njene pokojne ćerkice:

"Tužnog srca javljamo rođacima, prijateljima i poznanicima da je naša mila i draga Petra preminula dana 4. oktobra u svojoj trećoj godini. Sahrana će se obaviti 6. oktobra u Vršcu... Laka joj zemlja" pisalo je u čitulji.

Dobar kolega

Inače, Marko je poslednjih godina bio rukovodilac službe nabavke u opštini Vršac, a njegove kolege tada su tvrdile da ništa nije nagoveštavalo da će počiniti stravičan zločin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Stručnjaci upozoravaju roditelje! Sve više vukovaca, a sve manje znanja - evo gde se pravi velika greška
Društvo

Stručnjaci upozoravaju roditelje! Sve više vukovaca, a sve manje znanja - evo gde se pravi velika greška

Ukoliko ne radite domaće zadatke sa svojom decom, u velikoj ste manjini. Od grupnih projekata do zajedničkog učenja deluje da se školovanje za roditelje nikad ne završava. Sve je veći broj vukovaca, a opet deluje da deca imaju sve skromnije znanje i slabije socijalne veštine. Da li je problem u preobimnom gradivu ili u previsokim očekivanjima roditelja koja potom ne oslikavaju realno znanje deteta?

21.10.2024

10:32

Oglas za stan u Nišu raspametio Srbe: Poludeli zbog cene i stanja! "Ovo ne vredi ni 30 evra"
Društvo

Oglas za stan u Nišu raspametio Srbe: Poludeli zbog cene i stanja! "Ovo ne vredi ni 30 evra"

Studenti koji nisu uspeli da pronađu stan pre početka akademske godine još uvek pretražuju oglase, zovu vlasnike i nadaju se da će naći pristojnu nekretninu i prihvatljiv iznos najma. Stanodavci su ovaj period godine kada je veća potražnja za stanovima iskoristili da podignu i iznose. Mnogi su uspeli da izdaju po većoj ceni, ali na oglasima ima dosta ponuda za izdavanje stanova koje i dalje šokiraju podstanare.

21.10.2024

10:14

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27