• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2023

17:30

Gorivo kupuju za 129 dinara! Ministarka Tanasković: Protest poljoprivrednika je politički, svi zahtevi su im ispunjeni!

Tanjug

Vesti

Gorivo kupuju za 129 dinara! Ministarka Tanasković: Protest poljoprivrednika je politički, svi zahtevi su im ispunjeni!

Podeli vest

Ministarka Jelena Tanasković rekla je da su protesti poljoprivrednika politički.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, ministarka kaže da se cele godine borila da se ispune zahtevi poljoprivrednika.

- Danas imaju ono što nikada nisu imali, svi zahtevi su im ispunjeni. Ja sam im rekla, ja sam vaš glas u izvršnoj vlasti, reci šta hoćete.

Tanasković ističe da su sadašnji protesti poljoprivrednika čisto politički.

- Njih je bilo nešto više od 100 širom Srbije. Kada vidite političare, glumce i koga sve ne, kako dolaze da ih podrže onda vam je jasno da su to politički protesti - rekla je Tanasković.

Kako je dodala, ono što je trebalo da ispuni država, ispunjeno je time što je omogućeno da im se novac vrati.

- Sada svaki poljoprivrednik koji kupuje sa NIS-ovom karticom gde je 179 dinara povlašćena cena goriva, može da povrati još 50 dinara, znači kupuje gorivo po 129 dinara - rekla je Tanaskovićeva.

Ona je dodala da je premija za mleko i sada 19 dinara, te dodala i da su subvencionisani krediti postojali i 2023. godine, pa nema razloga da ih ne bude u 2024. godini.

Dodala je i da su podsticaju za priplodne mlečne krave i danas 40.000 dinara.

Ministarka Jelena Tanasković je istakla da je prethodnih dana pozivala predstavnike udruženja poljoprivrednika na razgovore, kao da ih je na pregovore pozvala i premijerka Srbije Ana Brnabić, ali da nisu pristali na ponudu.

Ona je navela da su protesti politički obojeni i da poljoprivrednici neće da razgovaraju.

- U poslednjem dopisu oni su to napisali - rekla je ministarka i navela da je od 13 tačaka dogovora iz maja svih 13 ispunjeno, a da je u nedelju dobila nove zahteve.

- Sporazum iz maja meseca je jasno definisao isplatu subvencija u 2023. godini. Nisu verovali da će država to sprovesti i zato su insistirali da imamo potpisan sporazum. Super što smo potpisali. Ali, zato što su prosto isplaćene, subvencije se više ne spominju, osim subvencije za mleko - kaže ministarka i dodaje:

- Mi na sastancima nismo imali ovo što je danas u javnosti.

Navodi i da će subvencije za 2024. godinu iznositi 100 milijardi dinara koje će se rasporediti na 34 mere za poljoprivrednike.

Pozvala je sva udruženja poljoprivrednika da iznesu predloge o raspodeli novca, jer je taj novac namenjen upravo njima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija