• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti, Informer.rs

23.12.2023

10:33

Nestorović o paklenom planu opozicije: Pokušaj obojene revolucije - priznati Kosovo i ugasiti uticaj Rusije!

Pedja Milosavljević

Vesti

Nestorović o paklenom planu opozicije: Pokušaj obojene revolucije - priznati Kosovo i ugasiti uticaj Rusije!

Podeli vest

Branimir Nestorović gostovao je u Jutru na TV Prvoj i govorio o aktuelnim političkim temama nakon izbora u Srbiji.

Govoreći o insistiranju opozicije na "uveženim glasovima" iz Republike Srpske on je rekao da je "insistiranje na glasačima iz Republike Srpske za njega kranje uvredljivo".

- Ti ljudi imaju i prebivališta i dvojno državljanstvo, ne vidim zašto ne bi mogli da glasaju - komentarisao je Nestorović, dodajući da je to širenje mržnje među Srbima.

Nestorović je prokomentarisao da se Jovanoviću zaista nije javio na telefon, na pitanje da li njegov pokret planira da uđe u koaliciju sa nekim od drugih izbornih kandidata.

- Nismo imali nikakve ponude, niko nam ništa nije nudio - rekao je on, ali je takođe dodao su se oni unutar pokreta dogovorili da ne ulaze u koalicije.

On je dodao da jedino koga sigurno neće podržati jeste Srbija protiv nasilja.

- Mi smo opozicija vlasti, oni su opozicija Srbiji - kaže on.

On je govorio i o tome da njegova stranaka nema dokaze o krađi glasova.

- U Beogradu smo imali oko 2000 kontrolora, i rezulati koje imamo su dosta slični GIK-ovom - navodi Nestorović.

Takođe je dodao i da su "imali problema i spoticanja u predizbornoj kampanji, ali na samom glasanju ne".

Govoreći o protestima takozvane proevropske opozicije "Srbija protiv nasilja", Nestorović kaže da mu sve "liči na pokušaj obojene revolucije" i da "nije Zaharova slučajno upozorila na to".

- Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost - kaže Nestorović.

On ističe da ako bi opozicija krenula u nasilno rušenje, podržao bi SNS jer bi morao da "spasi državu".

Navodi da nema energije u narodu i da protesti idu " jako kilavo". Kaže da običan svet ne podržava proteste.

Govoreći o prigovoru opozicije na izborne rezultate, Nestorović kaže da je prigovor "smešan" i da izgleda tako da bi "svaki sud morao da ga odbaci".

- Namerno su ga podneli da bi ga sud odbacio, da bi onda optužili sudstvo da je pristrasno. Cela priča je bizarna, protestuju ispred RIK-a za beogradske izbore - navodi on.

Kaže da neće više da ih finansiraju "oni njihovi".

- Neće više Nemci da ih finansiraju, kad gubiš tolike godine. Nema efekta to što oni rade - kaže Nestorović.

Govoreći o štrajku glađu lidera opozicije, Nestorović kaže da je to farsa.

- To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva - kaže Nestorović.

On kaže da se protesti održavaju u kritičnom trenutku.

- U istom trenutku teče ultimatum nama da do kraja januara priznamo Kosovo i potpišemo Ohridski sporazum. To je suština iza svega, hoće da pritisnu vlast da popusti, globalna je bitka. Oni hoće da ugase uticaj Rusije u Srbiji, a to ne smemo da dozvolimo - zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija