• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.05.2024

14:30

Au, ovi ne znaju šta rade! Manojlović: Ako ne budu proglašene sve izborne liste do petka, blokada izbora!

Printskrin

Vesti

Au, ovi ne znaju šta rade! Manojlović: Ako ne budu proglašene sve izborne liste do petka, blokada izbora!

Podeli vest

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika "Kreni-promeni" komentarisao je to što je izborna komisija odbacila njihovu listu na Vračaru i Voždovcu, poštujući izmene zakona koje je opozicija sama tražila i pravilo o zatupljenosti žena na izbornim listima, i zapretio bojkotom izbora!?!

- Obraćamo vam se u vezi sa obaranjem izbornih lista. Ukolko sve opozicione liste koje ispunjavaju dovoljan broj potpisa ne budu proglašene do petka u 12 sati, povući ćemo sve liste izborne liste do petka. Ili ćemo imati izbore ili ćemo organizovati potpunu blokadu izbora - rekao je Manojlović.

Podsetimo, izborna komisija na Voždovcu donela je juče rešenje kojim se odbija proglašenje liste “Biramo Voždovac – doc.dr Biljana Đorđević Nikola Ignjatović (Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) koju je podnela koalicija Biramo Beograd.

Lista je odbijena zbog toga što nisu ispunjeni uslova predviđeni Zakonom o lokalnim izborima i Zakona o izboru narodnih poslanika, odnosno da nisu ispoštovana pravila o zastupljenosti polova na izbornoj listi.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija