• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

21.11.2022

07:09

NIJE ŠALA, BRAZIL SE STVARNO PLAŠI SRBIJE! Brazilski novinari predviđaju 1:1 u duelu "orlova" i "karioka"!

printscreen

Fudbal

NIJE ŠALA, BRAZIL SE STVARNO PLAŠI SRBIJE! Brazilski novinari predviđaju 1:1 u duelu "orlova" i "karioka"!

Podeli vest

Trojica od petorice uglednih brazilskih novinara sa kojima smo razgovarali u Kataru predviđaju 1:1 u duelu Srbije i "karioka", a svi uglas kažu da će "orlovi" biti najteži protivnik Nejmaru i drugovima

Brazil se plaši utakmice protiv Srbije i svi su svesni da će nam meč protiv vaše reprezentacije biti najteži u prvoj fazi Svetskog prvenstva, kažu uglas petorica brazilskih novinara s kojima smo razgovarali u Dohi.

Trojica su uverena da će "orlovi" osvojiti bod, a dvojica samo iz patriotskih razloga prognoziraju pobedu "karioka". Svi, međutim, "ofiraju" reprezentativce i stručni štab svoje zemlje i otkrivaju nam da se u taboru "karioka" zaista iskreno pribojavaju okršaja sa Srbijom.

Foto: printscreen

 

Sergej je majstor

Tokom posete trening-centru brazilske reprezentacije prvo sasvim spontano započinjemo razgovor sa reporterom Đovanijem Čakonom iz Grupo Žovem Pan, radijskog konglometara koji obuhvata više od 100 stanica širom Brazila. On ima samo lepe reči o našim "orlovima", ali nam se u prvi mah čini da je sve to samo iz kurtoazije. Međutim, počinje da nabraja Piksijeve adute, vrline našeg tima i kaže da mu je Sergej Milinković-Savić jedan od omiljenih evropskih fudbalera.

- Strašan je igrač, obožavam da ga gledam. Inače veoma pratim evropski fudbal, zato znam sve o vašim reprezentativcima, nije da sam samo sad zbog utakmice sa Brazilom "preleteo" sastav Srbije. Imate stvarno vrhunske igrače, pogotovo u ofanzivnom delu tima. Srbija će biti najteži protivnik Brazilu i očekujem da podelimo bodove. Biće 1:1. Vaš tim će proći grupu, verujem da će i Brazil i Srbija imati po sedam bodova. I nije ovo samo moje mišljenje, verujte mi da se i u stručnom štabu Brazila i svuda kod nas govori o Srbiji kao najtežem protivniku u prvoj fazi turnira. To je opšte mišljenje - kaže Čakon.

Foto: informer

Đovani Čakon, Grupo Žovem Pan



Slično razmišlja i Edson Vijana iz "Globa". On je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji bio zadužen da izveštava upravo o našoj reprezentaciji. Ni mi, ni on, svako iz svojih razloga i razočarenja, ne želi previše da se priseća prošlog Svetskog prvenstva, ali neizbežno je napraviti poređenje.

- Vaš sadašnji tim još nisam gledao uživo, ali prema svemu ostalom što sam video Srbija je sad mnogo opasnija. Stasali su neki momci koji su tad bili mladi i neiskusni, imaju iza sebe nekoliko godina igranja u jakim evropskim ligama. Pojavio se Vlahović, o kojem svi pričaju... Postoji i taj detalj da protiv Brazila svi protivnici žele da se dokažu i očekujem veoma motivisanu Srbiju, koja sigurno može do boda. Ne bih se iznenadio da bude 0:0 - smatra Vijana.

Potom nam prilazi i u razgovor se uključuje Artur Kesada, novinar televizijske mreže TNT sport. Pita nas odakle smo, a onda širi oči, pokazuje na mišiće i kaže:

Foto: reuters

 



- Srbija ima jak tim. Mislim, bukvalno jak, snažne i visoke igrače. Zbog toga će Brazil imati problem sa vašom selekcijom. Mogli biste da nam napravite problem iz prekida. Naša reprezentacija se tradicionalno muči na početku svakog turnira. U Rusiji smo u prvom kolu igrali nerešeno sa Švajcarskom, pre toga 2014. kod nas u Brazilu jedva pobedili Hrvatsku (3:1), 2010. smo se mučili sa Severnom Korejom i tako unazad... Za Srbiju će prvo poluvreme biti ključno. Ako ne budete gubili do 45. minuta, onda ćete osvojiti bod. Prognoza? Moram, ipak, da kažem 2:1 za Brazil, ali to je samo iz patriotskih razloga - smeje se Kesada i dodaje da inače veći deo godine provodi u Lisabonu, pa je tako uživo prisustvovao pobedi "orlova" nad Ronaldom i drugovima i overavanju direktnog plasman na Mundijal.

- Ono kad je Mitrović dao gol, bilo je fantastično, odigrali ste maestralan meč - kaže Kesada i trzajem glavom imitira legendarni Mitrov pogodak na "Da Lužu".

Foto: informer

Artur Kesada, TMT sport

Glava jedno, srce drugo

Sumnjičavo glavom vrti i Andre Pereira Alarkon iz TV kuće Rede globo kad ga pitamo da prognizira rezultat predstojećeg okršaja i daje sličan odgovor kao Kesada.

- Biću zadovoljan ako bude 1:0, onako navijački to priželjkujem, ali nije da bih uložio pare na taj rezultat. Mi uvek očekujemo da Brazil pobeđuje, ali ovo je Svetsko prvenstvo, a Srbija ima dobar tim. Švajcarci nisu loši, ali ne verujem da mogu da prođu grupu - dodaje Alarkon.

Foto: informer

Andre Pereira Alarkon, Rede globo

Srbija dobija ako prva da gol

Prvih 20 minuta utakmice su ključni za Srbiju i ako to izdržite, onda nema brige, kaže Danilo Lavijeri iz portala UOL.

- Ogroman je pritisak na našoj reprezentaciji. Kod nas nije dovoljno da pobedite, nego to mora da bude lepršavo, uz dobru igru, sa što više golova i uvek se očekuje da Brazil pruži pravu predstava. To je opterećujuće za igrače. S druge strane, Srbija ima odličan tim, pre svega napadački, sa Vlahovićem i Mitrovićem u špicu. Prvih 20 minuta biće ključni. Za Srbiju je važno da do tada ne primi gol, jer ako sam početak utakmice ne bude onakav kakav priželjkuje naš tim, onda će među njih početi da se uvlači nervoza. Ako Srbija prva postigne gol, onda će imati ogromne šanse da dobije utakmicu. Naravno, ja ne bih voleo da se to desi, ali očekujem da bude 1:1 - kaže Lavijeri.

Foto: informer

Danilo Lavijeri - UOL

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17