• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

05.12.2022

06:33

NEKA PIKSI VODI SRBIJU KAO FERGUSON JUNAJTED! Čuveni stručnjak nije za rezove, pružio podršku selektoru Draganu Stojkoviću

printscreen

Fudbal

NEKA PIKSI VODI SRBIJU KAO FERGUSON JUNAJTED! Čuveni stručnjak nije za rezove, pružio podršku selektoru Draganu Stojkoviću

Podeli vest

Ni Aleks Ferguson sa Mančester junajtedom nije osvojio ništa u prvih sedam godina, pa je postao najbolji trener u istoriji, tako da nisam za rezove, već za podršku selektoru, kaže Stepanović

Piksi treba da ostane na klupi reprezentacije Srbije, ni Aleks Ferguson nije sa Mančesterom odmah osvajao, pa je posle postao najbolji trener u istoriji, poručuje za Informer čuveni stručnjak Dragoslav Stepanović (74)!

Popularni Stepi pružio je podršku selektoru Draganu Stojkoviću (57) i smatra da za veće uspehe treba da angažuje pomoćnika specijalizovanog za defanzivu.

Podrška

Meni je, kao bivšem reprezentativcu i Srbinu, drago što je Piksi selektor. Ne možemo da menjamo trenere svakih godinu dana
Zdravko Kuzmanović

Nekadašnji strateg brojnih klubova, među kojima je i nemački Ajntraht, dao je primer slavnog menadžera Mančester junajteda, koji u prvih nekoliko godina nije ništa uradio sa tim klubom, a kasnije je postao sinonim za svoj posao.

Malo je godina

Kaže da naš savez treba da podrži Stojkovića, jer bismo u slučaju promene trenera ponovo krenuli od nule, što nikom ne bi bilo u interesu.

- Dao bih primer čuvenog ser Aleksa Fergusona, koji u prvih sedam godina nije ništa osvojio, pa je postao najbolji trener u istoriji. Za godinu dana niko ne bi mogao da napravi ono što bi nacija želela. Piksi je u prvoj godini mnogo hteo i započeo, glupo bi bilo da ga sada menjamo. Po mom mišljenju, on ovu ekipu nije najbolje upoznao i moja je preporuka da pronađe jednog pomoćnika samo za defanzivu. Igračima ne sme da se dešava da tako lako gube koncentraciju. Dakle, podržavam Piksija, on će uvek igrati otvoreno i na pobedu, ali mora da poradi i na defanzivi - poručuje Stepanović za naš list.

Foto: Starsportphoto

Dragoslav Stepanović



Proslavljeni stručnjak, ipak, ima i zamerke na račun aktuelnog kormilara "orlova".

- Moj utisak je da još nije pronašao način igre i tim, pre svega plan B kada mora da se brani. U svaki meč je išao srcem, a trebalo je da bude malo više taktičan. Osim toga, zamerio bih mu i to što je tek naknadno rekao da je osam reprezentativaca imalo problema sa povredama. To je trebalo da kaže prvog dana kad se ekipa okupila, ali verovatno to nije učinio jer bi zvučalo kao alibi. Naš narod je takav, sad će reći: "Idi i vrati se odakle si došao", ali ne treba tako. Treba uspostaviti sistem, a Piksi to može - dodaje Stepanović.

NAJDUGOVEČNIJI SELEKTORI OD RASPADA SFRJ


Slobodan Santrač 1994-1998
Ilija Petković 2003-2006
Radomir Antić 2008-2010
Radovan Ćurčić 2014-2016
čekajte bre

Zna šta radi

Prema rečima nekadašnjeg reprezentativca Zdravka Kuzmanovića, za neuspeh na Mundijalu najviše su krivi igrači. Bivši vezista brojnih klubova, među kojima je i slavni Inter, kaže da treba da budemo ponosni što je Stojković selektor.

Foto: Starsportphoto©

Zdravko Kuzmanović



- Ne možemo Piksijev rad da ocenjujemo samo na osnovu ove tri utakmice u grupi. Kvalifikovao se na Svetsko prvenstvo, znači da zna šta radi. Odgovornost na igračima je 90 odsto. Piksi je napravio najbolju moguću ekipu i za ovih godinu i po dana zadovoljan sam kako sve to izgleda. Meni je, kao bivšem reprezentativcu i Srbinu, drago da je on selektor. Ne možemo da menjamo trenera svakih godinu dana, pa da krećemo ponovo od nule - jasan je Kuzmanović u izjavi za Informer.

On ističe da je problem bila defanziva.

- Kritike moraju da budu prisutne kada osvojite bod i primite osam golova. Nismo zaslužili da prođemo dalje. Malo više sam očekivao i nadao se da možemo bar u drugi krug - zaključuje Kuzmanović.

Foto: Starsportphoto

Nenad Jestrović

Jestrović: Promena selektora ne dolazi u obzir

Nenad Jestrović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i čovek koji je sarađivao sa Piksijem, kaže da nije za promenu selektora i da bi to bio vrlo loš potez našeg saveza.

- Piksi treba da nastavi da vodi reprezentaciju. Došao je tu kada je stanje bilo očajno. Podigao je ekipu i napravio uspeh. Mislim da igra lep fudbal, dosta ofanzivan, i siguran sam da će uvideti greške i nedostatke. Iskreno, igrači su delovali kao razbijena banda i to treba da se ispravi, ali ne treba "seći glavu" selektoru. Dragan je dobar trener i čovek - ističe Jestrović.


 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija