• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2024

14:00

Ako ovo stavite na prozorsku dasku, dogodiće se nešto neverovatno! Rešićete veliki problem

Shutterstock

Dom i porodica

Ako ovo stavite na prozorsku dasku, dogodiće se nešto neverovatno! Rešićete veliki problem

Podeli vest

Štapić cimeta na prozorskoj dasci uspešno tera mrave i sprečava ih da ulaze u kuću.

Mravi ne podnose jak miris cimeta i obično će pokušati da ga izbegnu.
To znači da će mravi izbegavati da uđu u kuću preko prozorske daske ako na njih stavite štapiće cimeta.

Foto: Shutterstock

cimet

 Ako niste ljubitelj korišćenja tradicionalnih sprejeva protiv buba koji ispuštaju oštra isparenja, isprobajte ovaj prirodan način teranja dosadnih mrava.

Najpre očistite prozorsku dasku vlažnom krpom. Važno je da uklonite sve potencijalne izvore hrane za mrave,  kao što su mrvice ili drugi ostaci. Nakon što se prozorske daske potpuno osuše, stavite na njih nekoliko štapića cimeta.

Foto: Shutterstock

mravi

Postoje naučni dokazi koji podržavaju upotrebu ove metode. U istraživanju iz 2013. godine, dokazano je da su štapići cimeta efikasno sredstvo protiv mrava.

Štapići su bili postavljeni blizu ulaza u kuću i ustanovljeno je da sprečavaju insekte da uđu unutra. Razlog je bio jak miris cimeta, prenosi Housedigest.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija