• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2024

10:00

Recept za najlepši paradajz sos! Napravite najjeftiniju varijatu ove zimnice za tili čas!

Shutterstock

Recepti

Recept za najlepši paradajz sos! Napravite najjeftiniju varijatu ove zimnice za tili čas!

Podeli vest

Kako da jednostavno napravite domaći paradajz sos? Ovo je najzdravija i najjeftinija varijanta koju ćete naći

Retko ko ne voli domaći sos od paradajza koji su redovno spremale i kuvale naše mame i bake. Ipak, ono što je bitno napomenuti jeste da se on veoma lak za pripremu.

Jedino što će vam oduzeti malo više vremena zbog dugotrajnog kuvanja, ali isplatiće vam se trud jer će ukus biti fatastičan.

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

3 kg paradajza
2-3 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk
3 čena belog luka, sitno narendana
so po ukusu
1-2 kašičice origana
7-8 listova bosiljka
30 ml limunovog soka ili sirćeta

Priprema:

Za domaći paradajz sos napunite veliki lonac vodom i pustite da proključa. U međuvremenu pripremite led. Isecite paradajz i urežite plitko "x" na dnu svakog paradajza. Paradajz blanširajte u ključaloj vodi 30-60 sekundi, a zatim stavite u led. Nakon toga oljuštite kožu sa paradajza.

Iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte seckani crni luk i pržite na laganoj vatri dok ne porumeni, oko 7-8 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.

U šerpu dodajte seckani paradajz i začinite solju, origanom i bosiljkom. Pustite da provri, smanjite vatru i dinstajte 60-90 minuta (dok skoro sva tečnost ne ispari i paradajz ne dobije gustu konzistenciju poput džema). Često mešajte. Na kraju dodajte sirće, promešajte i ugasite vatru. Ako više volite tečni paradajz sos, izradite sos u pire pomoću ručnog blendera. Prebacite u tegle i dobro zatvorite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Neće im ovo proći!" Srpkinja šokirana plažom i uslugom na poznatom letovalištu: "Ako sam platila neću da ćutim!"
Društvo

"Neće im ovo proći!" Srpkinja šokirana plažom i uslugom na poznatom letovalištu: "Ako sam platila neću da ćutim!"

Put od 16 sati, zatim četvoročasovno čekanje na ulazak sobu, pretrpana, "skraćena" plaža i, kao jagoda na šlagu, odbijanje da se stane na pauzu nakon pet sati putovanja u povratku. Sve ovo obeležilo je negativno iskustvo jedne putnice iz Srbije koja je preko agencije odlučila da ide na more u Pefkohori u Grčku. U ovoj zemlji ništa manje razočarenje ju je zateklo i na plaži. Svoj doživljaj, ali nimalo lep, objavila je Sprkinja na jednoj fejsbuk grupi uz napomenu da ne želi da ćuti o stvarima kojima nije zadovoljna, a za koje je dala novac.

05.09.2024

12:00

Palma: U Hanioti stigla delegacija od 650 članova iz Srbije!
Politika

Palma: U Hanioti stigla delegacija od 650 članova iz Srbije!

U Hanioti je jutros stigla delegacija iz Srbije koja je sinoć krenula iz Jagodine -, 650 članova, a u delegaciji su zdravstveni radnici iz 25 gradova Srbije, zatim članovi više udruženja iz Jagodine -udruženja pčelara, gljivara, kinološkog društva, dobrovoljnih davaoca krvi, privrednici, radio amateri. I ovo putovanje je u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora i ja se zahvaljujem donatorima, rekao je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u uključenju za TV Prva.

05.09.2024

10:57

TV

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)
Live TV

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče u Vladivostoku, na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom. da Moskva očekuje da predsednik Aleksandar Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS. Na ovu temu u "Info jutru" su govorili Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i Petar Popović sa Informer TV.

05.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija