• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

03.10.2024

14:00

Ovo dugme na usisivaču mnogi ne primećuju, a olakšava usisivanje! Borba sa tepisima više neće biti mučenje

pexels.com

Dom i porodica

Ovo dugme na usisivaču mnogi ne primećuju, a olakšava usisivanje! Borba sa tepisima više neće biti mučenje

Podeli vest

Da li vam se dešavalo da ne možete dovoljno dobro da očistite tepihe jer se stalno pomeraju kad papučicom usisivača prelazite preko njih? Sada će tome doći kraj.

Lep i čist dom je cilj svakog od nas, a u tome nam, između ostalog, pomaže usisivač koji je odličan u sakupljanju prašine i prljavštine i praktično odrađuje pola posla u kući. Na tržištu su se pojavili razni aparati tog tipa, koji su u međuvremenu usavršeni tako da praktično mogu i samostalno da odrade posao čišćenja, dok domaćica ne ulaže nikakav napor.

Međutim, mnogi od nas imaju i dalje klasičan usisivač koji radi po starom principu, ali čije fukcionisanje, verovali ili ne, mnogi ne mogu u potpunosti da odgonetnu.

Foto: Freepik.com

 

Naime, verovatno vam se dešavalo da dok čistite svoj dom mučite muku sa usisavanjem tepiha koji se pomeraju tokom kretanja papučice preko njih. Sve ste probali da ih dobro podglavite, zadržavate nogom ili laganije prelazite preko dlačica, ali oni se i dalje "kreću", a uz to i ne uspete da da dobro uklonite nečistoću. Koliko god pokušavali da pronađete tehniku kako da posao odradite do kraja, to vas može blokirati i dovesti do granice strpljenja, pa na kraju možda i odustajete od čišćenja.

Ipak, za sve postoji rešenje. Verovali ili ne, dugme koje se nalazi na sredini creva, najčešće je od plastike i povlači se napred-nazad, i  te kako ima funkciju, osim da vas nervira kada se otvori i vazduh počne da struji kroz njega. Ono, naime, zaustavlja vašu "borbu" s tepihom jer je u pitanju regulator jačine usisivača koji podešava snagu usisavanje i omogućava da posao odradite lakše.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Džet set

Srbija