• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2024

11:00

Zaboravite na mirise od kuvanja! Samo stavite jednu stvar blizu šporeta

Shuterstock

Dom i porodica

Zaboravite na mirise od kuvanja! Samo stavite jednu stvar blizu šporeta

Podeli vest

Ako blizu šporeta stavite čašu sa sirćetom, lakše ćete se osloboditi neželjenih mirisa.

Domaćice preporučuju jedan jednostavan trik koji pomaže da se u tren oka oslobodite neprijatnih mirisa koji vam smetaju dok pripremate ukusan obrok u kuhinji.

Foto: Shuterstock

 

 

Naime, tokom pripreme hrane, posebno kada se kuvaju jela sa jakim mirisima poput ribe ili ulja za prženje, neželjeni mirisi mogu ostati u kući. Najlakši i najbrži način da ih se rešite je da sipate sirće u čašu i stavite je pored šporeta.

Foto: Shuterstock

sirće

 

Sirće ima moć da neutrališe neprijatne mirise pre nego što se prošire kroz prostoriju. Stručnjaci čak sugerišu da čašu sirćeta možete ostaviti i preko noći jer će tokom noći upiti sve neprijatne mirise.

Foto: Shuterstock

sirće

 

Ako se prilikom kuvanja nešto slučajno prospe ili zagori, dobar trik je da prokuvate vodu sa sirćetom u loncu.

Para koja se stvara tokom ovog procesa efikasno će ukloniti neprijatne mirise iz prostorije. Takođe, ne zaboravite da provetrite prostorije tako što ćete otvoriti prozore kako biste omogućili cirkulaciju svežeg vazduha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Hronika

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka
Bezbednost saobraćaja

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka

Pripadnici saobraćajne policije, tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza, kontrolisali su više od 61.000 vozila i otkrili ukupno 14.113 prekršaja.

15.10.2024

11:16

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Nauka