• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2018

12:32

FEJSBUK TONE! Najpoznatija društvena mreža izgubila 68 milijardi dolara tržišne vrednosti

Hi-Tech

FEJSBUK TONE! Najpoznatija društvena mreža izgubila 68 milijardi dolara tržišne vrednosti

Podeli vest

Akcije na Volstritu su imale najgoru nedelju u dve godine prošle sedmice, pru čemu je Fejsbuk pao za 13,9 odsto izgubivši 68 milijardi dolara tržišne vrednosti, usled rastućeg nezadovoljstva zbog zloupotrebe podataka korisnika te društvene mreže

Investitori na NJujorškoj berzi su prošle nedelje rasprodavali akcije tehnoloških kompanija i banaka iz straha da bi mogli da budu na gubitku ako Peking uzvrati na američke tarife povećanjem carina na uvoznu robu iz SAD-a, izveštava agencija AP.

Indeks Standard&Poor''s 500 je pao za 2,1 posto na 2.588,26 poena. Industrijski Dau DŽons je izgubio 1,8 odsto vrednosti, zaključivši trgovanje na 23.533,20 poena. Kompozit Nasdak indeks se spustio za 2,4 odsto na 6,992.67 bodova.

NOVI UDARAC ZA FEJSBUK! Moraju da plate kaznu jer su korisnicima u Južnoj Koreji ograničili pristup svojim uslugama


Azijske berze su danas takođe nastavile da tonu treći dan uzastopno pod uticajem narastanja strahovanja vezanih za trgovinske tenzije između SAD i Kine.

Šangajski kompozitni indeks je oslabio za 1,6 odsto na 3.100,91 poena, a tokijski Nikei 225 je skliznuo naniže za 0,2 posto na 20.586,35 poena. 


Indeks Honkoške berze Hang Seng spustio se za 0,7 procenata na 30.107,65 poena, a sidnejski S&P-ASX 200 je opao za 0,5 odsto na 5.790,50 bodova. Indijski Sensex je završio trgovanje u minusu za 0,2 posto na 32.573,55, a u padu su bili i indeksi berzi na Novom Zelandu i Tajvanu. 

SKUPO PLATILI SKANDAL: Fejsbuk se plaćenim oglasima izvinio korisnicima


Jedino je berza u Bangkoku zabeležila rast, dok su ostala tržišta u jugoistočnoj Aziji pala.

Američka "laka" nafta WTI je, u elektronskom trgovanju na NJujorškoj merkantilnoj berzi, tokom noći pojeftinila za 31 cent na 65,57 dolara po barelu, nakon rasta cene u petak za 1,58 dolara na 65,88 dolara. 

Severnomorska nafta "brent", koja se koristi kao međunarodna tržišna referenca, oslabila je na trgovanju u Londonu za 18 centi na 69,63 dolara u odnosu na prethodnu trgovinsku sesiju, kada je ojačala za 1,44 dolara na 69,81 dolara.


Dolar je u porastu prema japanskoj valuti na 104,95 jena, u odnosu na petak kada se trgovao za 104,72 jena. Evro jutros takođe beleži dobitke u odnosu na valutu SAD, i trguje se za 1,2368 dolara u odnosu na 1,2352 dolara koliko je vredeo u petak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 6 godina

sve društvene mreže su iste i ciljevi su im isti....... zato mene tamo nema.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17