• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.01.2019

10:37

VIŠE OD TELEFONA! Samsung Galaxy S9 i S9+ sa najboljom kameron za snimanje pri slabom osvetljenju!

Hi-Tech

VIŠE OD TELEFONA! Samsung Galaxy S9 i S9+ sa najboljom kameron za snimanje pri slabom osvetljenju!

Podeli vest

Godinama unazad svedoci smo neverovatnog razvoja tehnoloških uređaja. Promene su drastične u napretku televizora, frižidera, veš mašina, usisivača i svih drugih aparata koje koristimo u svakodnevnom životu. I mogli bismo da nabrajamo u beskraj kada govorimo o promenama koje se događaju svakog minuta u svetu tehnologije, ali nikako ne smemo da zaboravimo mobilne telefone

Pokušajte da danas zamislite život bez te stvarčice. Ne ide? Mobilni telefoni odavno više ne obavljaju samo funkciju telefona - rekli bi mnogi, uređaja putem koga glasom stupate u kontakt sa nekim ko vam je daleko. Postali su mnogo više od toga. 

Na kraju 20. veka, tačnije 2000. godine, kompanija Samsung je napravila telefon SCH-V200 proizveden u Južnoj Koreji, čija je rezolucija bila 0.35 mega piksela. Njime je bilo moguće uslikati do 20 fotografija. Međutim, da biste ih videli, morali ste da ih najpre prebacite na računar. U periodu koji je usledio, Samsung se izdvajao inovacijama, iz godine u godinu donoseći korisnicima sve bolje mobilne uređaje. 

Foto: samsung/promo

 

Prvi pametni telefon koji je nastao 2010. godine u režiji južnokorejske kompanije, a sa oznakom „Galaxy S" serije, imao je inovativne funkcije i različite opcije fotografisanja, kao i tada premijerni ekran na dodir.

„S serija" telefona nastavila je da razvija svoje performanse. Poslednji u nizu iz ove serije su, Galaxy S9 i S9+.

Foto: samsung/promo

Glavni aduti ovih uređaja su najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super Slow-mo video zapis i personalizovani AR emotikoni

Promenljiva blenda koju poseduju ovi modeli, prva u Galaxy seriji telefona, pravi savršene fotografije u različitim uslovima osvetljenja. Sočivo na telefonu se prilagođava poput ljudskog oka.

Foto: samsung/promo

Na taj način, fotografije izgledaju odlično i po svetlu i po mraku. Dvostruka blenda podržava režime f/1.5 i f/2.4. to znači da se, kada je mrak, sočivo otvara do f/1.5 kako bi propustilo svetlost za svetlu i jasnu fotografiju, dok se po dnevnom svetlu sočivo prebacuje na režim f/2.4 kako bi pomoglo da fotografija izgleda oštro. 

Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju unapređene kamere sa Super Speed DualPixel senzoromsa povećanom snagom obrade i memorijom za visoki kvalitet slike. Zahvaljujući ovom senzoru, kamera uspeva da uhvati  čak četiri puta brže sve detalje.Opcijama Selective Focus (S9) ili Live Focus (S9+) može se namestitidubinskaoštrinaštodoprinosi "živosti" fotografija.

Uz fotografisanje, nezaobilazna opcija na kameri telefona je i video zapis. Ovaj dvojac uneo je novinu kroz Slow Motion mogućnost snimanja. Naime, svaki korisnik može da se zabavi dinamičnim i usporenim video zapisima koji snimaju do 960 slika u sekundi. Galaxy S9 i S9+ poseduju automatski detektor pokreta, inteligentnu karakteristiku koja detektuje kretanje u okviru i automatski počinje da snima sve, pretvarajući približno 0,2 sekunde realnog događaja u oko 6 sekundi snimka, a dodatna pogodnost je i mogućnost dodavanja muzike u pozadini.

Foto: samsung/promo

U ovaj model, Samsung uvodi i opciju AR emotikona, koja omogućava kreiranje emotikona koji zvuče i izgledaju poput samih korisnika. Dakle, osim uživanja u odličnim fotografijama, korisnici mogu da prave raznorazne grimase i ekspresije, postavljajući ih zatim na društvene mreže ili deleći ih sa prijateljima. 

Podsetimo, Galaxy S9 ima 5,8 inčni Quad HD+ Curved Super AMOLED ekran, a Galaxy S9+ ekran iste rezolucije, uz veću dijagonalu od 6,2 inča, takođe uz odnos strana 18.5:9. Super AMOLED beskrajni ekran stapa se gotovo direktno u telefon bez ometajućih ivica. Sa prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti.

Foto: samsung/promo

Aduti koji zaslužuju pažnju su i Bixby, inteligentna platforma, integrisana u kameru, jasniji, čistiji i kvalitetniji zvuk zahvaljujući stereo AKG zvučnicima podržanim Dolby Atmosom, sa efektom zvuka od 360 stepeni. Samsung Galaxy S9 i S9+ su prvi telefoni koji podržavaju novu aplikaciju Smart Things i mogu se povezati sa drugim Samsung uređajima, a najnoviji Samsung DeX idealan je za one koji su stalno u pokretu. Uređaji podržavaju proširivu memoriju do 400 GB sa MicroSD karticom i opremljeni su najnovijim procesorima za premium aplikacije koje nude snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Galaxy S9 i S9+ su zaštićeni sa Knox 3.1, najsavremenijom Samsung sigurnosnom platformom i imaju tri različite mogućnosti biometrijske provere autentičnosti - dužicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica.

Foto: samsung/promo

Mnogo je godina intenzivnog rada prošlo i mnogo truda uloženo u razvoj i izradu uređaja iz „S serije". Ove godine ova popularna serija slavi 10 godina postojanja. Godišnjica vredna svakog divljenja. To ujedno znači i da stiže novi član Galaxy S porodice. Verujemo još bolji od prethodnika, a sasvim sigurno najbolja verzija S uređaja. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17