• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2024

14:36

Jutjub ograničava video snimke tinejdžerima! Imaju dobar razlog za to

Shutterstock

Hi-Tech

Jutjub ograničava video snimke tinejdžerima! Imaju dobar razlog za to

Podeli vest

Kompanija Jutjub objavila je da će promeniti algoritam na svojoj platformi kako bi sprečila da se tinejdžerima stalno prikazuju sadržaji o društvenoj agresiji ili idealizovanim standardima fizičkog izgleda.

U novoj objavi na blogu, Jutjub kaže da bi takav sadržaj "možda bio bezopasan kao jedan video", ali bi mogao da bude problematičan za neke tinejdžere ako se gleda više puta, prenosi portal Verdž.

Foto: freepik

 

 

Cilj ograničenja je da spreče mlađe korisnike da upadnu u takozvanu "zečju rupu" neprestanog ponavljanja takvih video-sadržaja, ali ne i da ih sasvim spreče da poneki put pogledaju pomenute video-snimke koji su u skladu sa smernicama Jutjuba, prenosi portal Verdž.

"Tinejdžeri češće nego odrasli stvaraju negativna uverenja o sebi kada vide ponovljene poruke o idealnim standardima u sadržaju koji konzumiraju na mreži", navodi Jutjub.

Nove zaštitne mere se uvode globalno i primenjuju se na sadržaj koji poredi ili idealizuje određene fizičke karakteristike, težinu i kondiciju u odnosu na druge, ili prikazuje "društvenu agresiju" poput zastrašivanja i tuča bez kontakta.

Foto: Shutterstock

 

 

Ograničenja se takođe odnose na uputstva za šminkanje za promenu izgleda nečijeg nosa ili oblika očiju ili video snimke o fitnesu koji promovišu mišićavu ili vitku građu.

"Veća učestalost sadržaja koji idealizuje nezdrave standarde ili ponašanja može naglasiti potencijalno problematične poruke - a te poruke mogu uticati na to kako neki tinejdžeri vide sebe", izjavila je predstavnica Jutjubovog Savetodavnog odbora za mlade i porodicu, Alison Brisko-Smit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija