• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: azra.ba/informer.rs

22.03.2019

15:42

U CARSTVU ČOKOLADE! Omiljeni kolač bez brašna i putera, na dijetalan način!

Recepti

U CARSTVU ČOKOLADE! Omiljeni kolač bez brašna i putera, na dijetalan način!

Podeli vest

Posao, obaveze, deca, ili briga o rodbini, i još razmišljanje o tome šta spremiti za ručak. Previše obaveza za svaku ženu. U želji da vam olakšamo barem kada je reč o desertu, a priznaćete malo čokolade umanjuje i najveću depresiju, pronašli smo za vas super ukusan, a opet vrlo lagan za spremanje sočni brauni

Za njega su vam potrebne samo tri namirnice: batat (slatki krompir), bademi i čokolada. Osim toga, zdrav je, pun vlakana i prikladan i za one koji su na dijetama, koje dozvoljavaju manju količinu ugljenih hidrata. 

 

SALATA "TANAK STRUK"! U 100 grama ima samo 38 kalorija, čisti creva, topi salo!



Ako ste alergični na orašaste plodove, umesto njih ubacite suncokretove semenke ili kokosovo brašno. Takođe, ne birajte previše gorku čokoladu, jer ona treba da bude izvor slatkoće. Primetili ste da kolač ne sadrži ni brašno ni maslac, ali tu su bademi i batat koji će mu dati lepu teksturu.

CVEKLA NA DRUGAČIJI NAČIN! Spremite je ovako

 

Važna napomena: Batat je bolje ispeći u šporetu, nego skuvati u vodi ili na pari jer onda sadrži manje vode, odnosno peče se u sopstvenom soku. 

Foto: pexels.com

Sastojci: 

2 veća batata, oko 300 g 

1 šoljica ili 120 g badema 

125 g crne čokolade

VEŽBA I HRANA ZA OŠTRO OKO: Male promene u životnim navikama pomažu da sačuvate vid!

 

Priprema: 

Oljuštite batat, usitnite i pecite oko 40 minuta na 220 stepeni. Potom otopite čokoladu na pari, kada se dovoljno ohladi pomešajte ga s čokoladom i bademima. Izlijte smesu u manji kalup, pa ostavite u frižideru sat vremena da se kolač stegne. Ostaje vam još da kolač isečete na kocke i uživate u super zdravom kolaču.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17